Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Sajam domaćih i ručno rađenih proizvoda održat će se u Međugorju

Sa zadovoljstvo želimo najaviti da će u okviru projekta AveAgri, u srijedu, 19.06.2024. godine s početkom u 14 sati, na platou ispred Galerije „Naša Majka“ u Međugorju poljoprivrednice iz Čitluka, Čapljine, Srebrenice, Bratunca, Konjević Polja, Vlasenice i Skelana prezentirati svoje proizvode u koje je utkano mnogo pažnje, odricanja i ljubavi.

U samom fokusu sajma je promocija domaćih i ručno rađenih proizvoda kao i dodatno umrežavanje poljoprivrednica. Ovo je samo jedna od aktivnosti planiranih projektom AveAgri – Unapređenje prilika za zapošljavanja žena kroz suradnju malih poljoprivrednih poduzeća u vlasništvu žena, koji financijski podržava Ministarstvo vanjskih poslova SAD-a (US Department of State), a implementira Centar za promociju civilnog društva (CPCD) iz Sarajeva.

Projektni cilj je osnaživanje žena iz ruralnih područja Hercegovine i Podrinja u udruživanju snaga kako bi zajednički nastupale na tržištu, poticanjem na osnivanje poljoprivrednih zadruga.

Ključna komponenta ovog projekta je suradnja između pojedinačnih proizvođačica – žena, organizacija civilnog društva i institucija.

Po završetku sajma će se u četvrtak, 20.06.2024. sa početkom u 9 sati u Hotelu Cesarica u Međugorju održati konferencija pod nazivom Kako razvijati kapacitete poljoprivrednica u Hercegovini i Podrinju , koja će okupiti poljoprivrednice i donositelje odluka, a gdje će se diskutirati o izazovima u radu i iskustvima od osnivanja obiteljskih gospodarstva i obrta do sudjelovanja na sajmovima, te suradnji sa institucijama i tijelima vlasti.

WordPress Video Lightbox