Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Šahistice ŠK Brotnjo prvakinje Prve šahovske lige, Borna Pehar pobjednik turnira

Ana Ostojić i Mihaela Buntić, šahistice Šahovskog kluba Brotnjo, pobjednice su 1. Ekipnog natjecanja Prve šahovske lige za žene Šahovskog saveza Herceg-Bosne.

Natjecanje je održano u Neumu, a uz ekipu ŠK Brotnjo natjecale su se također ekipe ŠK Široki Brijeg i ŠK Jajce.

Naše igračice su bez većih problema dobile oba meča i zasluženo osvojile naslov i napravile povijesni uspjeh za naš klub. Šahistice Širokog Brijega osvojile su drugo mjesto, dok je na trećem mjestu završila ekipa ŠK Jajce – istaknuli su iz ŠK Brotnjo.

Postigavši ovaj uspjeh, mlade šahistice ŠK Brotnjo stekle su pravo nastupa u Premijer ligi BiH, koja će se održati hotelu “Zenit” u Neumu od 17.09. do 25.09.2021. godine.

U nizu sportskih obveza mladih šahistica bio je i nastup na pojedinačnom šahovskom turniru „Međugorje 2021.“. Riječ je o međunarodnom turniru koji je, u sklopu hodočašća u Međugorje, organizirao Šahovski klub Posavac iz Ruščice.

Hodočašća i turnir su tradicionalni, a na turniru su po prvi put nastupili natjecatelji ŠK Brotnjo. ŠK Brotnjo predstavljalo je pet seniora i troje kadeta, a najuspješniji natjecatelj ovog šahovskog turnira bio je kadet Borna Pehar.

Nakon pet odigranih kola pobjednik turnira sa 4 osvojena boda je Borna Pehar. Mate Vasilj na drugom mjestu je također kao i Borna imao 4 boda, ali je zbog dodatnih kriterija završio nastup na drugom mjestu. Trećeplasirani je Dragan Burić sa 3,5 boda. Najbolje plasirani igrač Šahovski klub Posavac bio je Mate Opačak, koji je završio nastup na četvrtom mjestu – navedeno je u objavi ŠK Brotnjo.

Šahovski klub Brotnjo na ovom turnir predstavljali su: Željko Ostojić, Mate Vasilj, Anton Karačić, Marinko Turudić, Dragan Burić, Borna Pehar, Ana Ostojić i Mihaela Buntić. Članovi ŠK Brotnjo zahvalili su se organizatoru turnira na pozivu i naglasili kako se nadaju nastavku uspješne suradnje.

WordPress Video Lightbox