Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Projekt „Most kulture“ financirat će se u sklopu Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine

Danas je u Hotelu Park u Širokom Brijegu održana Svečanost uručivanja Ugovora o financiranju u sklopu „Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine“ za 2023. godinu. Vrijednost 70 dodijeljenih Ugovora za 70 projekata iznosi 2 milijuna eura.

Na svečanosti koju je organiziralo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske, Grad Široki Brijeg i Vlada ŽZH, obratili su se gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Predrag Čović, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas, ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman te predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović, objavljeno je na službenoj web stranici Širokog Brijega.

Na spomenutoj svečanosti Općini Čitluk uručen je ugovor o financiranju projekta „Most kulture“. Riječ je je o projektu prekogranične suradnje između Grada Kutjeva u Požeško-slavonskoj županiji i Općine Čitluk u Hercegovačko-neretvanska županija, a projekt će uz navedene partnere sufinancirati i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Grad Kutjevo vodeći je partner u projektu te se Ministarstvo obvezalo sufinancirati njegove aktivnosti vezane za projekt u iznosu do 13.601,00 EUR, dok se Ministarstvo obvezalo sufinancirati aktivnosti Općine Čitluk vezane za ovaj projekt u iznosu do 21.000,00 EUR.

Investicijska vrijednost projekta „Most kulture“ iznosi 59.388,13 EUR te su Grad Kutjevo, kao vodeći partner i Općina Čitluk, kao partner, obvezni osigurati i platiti preostali iznos financiranja do ukupne vrijednosti investicije.

Nakon projekta „Igrom od Kutjeva do Čitluka“, „Most kulture“ je drugi projekt prekogranične suradnje u kojem na unaprjeđenju društvene infrastrukture i uvjeta života partnerski surađuju Općina Čitluk i Grad Kutjevo.

WordPress Video Lightbox