Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Procesija s Gospinim kipom prošla kroz Čitluk

Trodnevna duhovna obnova za mlade u župi Krista Kralja – Čitluk pod nazivom „Put ka sreći“ počela je u petak, a sinoć je u Čitluku, uz ostali liturgijsko-molitveni program, održana procesija. Mladi iz župe Krista Kralja sinoć su nakon večernje mise, moleći i pjevajući duhovne pjesme uz Gospin kip te noseći svijeće prošli kroz Čitluk.

Procesija je započela kod čitlučke župne crkve, odakle su se mladi zaputili do dvorišta Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića, gdje je održana posveta mladeži Gospi. Procesiju i posvetu mladeži predmolio je fra Goran Azinović, duhovni asistent Frame Čitluk.

Inače, program trodnevne duhovne obnove, koja završava danas, ispunjen je liturgijsko-molitvenim programom, zanimljivim predavanjima, čiji predavači su mladi franjevci, procesijom, glazbenim programom i sličnim sadržajima koji imaju za cilj mlade usmjeriti da svoj put ka sreći potraže u duhovnom životu koji nudi Isus Krist i Katolička crkva.

Duhovna obnova „Put ka sreći“ marijanska je duhovna obnova nadahnuta i potaknuta međugorskom duhovnosti, a želja organizatora je bila da uz mlade koji kroz Framu ili druge oblike organiziranja sudjeluju u životu župne zajednice doprijeti do mladih koji nisu svakodnevno u crkvenom prostoru.

WordPress Video Lightbox