Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Pripadnici Oružanih snaga BiH donirali novčana sredstva za rad Udruge Susret

General-pukovnik Anto Jeleč, načelnik Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH, brigadni generali Ivica Jerkić i Marko Stojčić, te mons. dr. Tomo Vukšić, vojni biskup u BiH, posjetili su danas u Čitluku Udrugu Susret i Jasminki Vasilj, predsjednici Udruge Susret, uručili novčanu donaciju za potporu radu udruge.

Pripadnici hrvatske komponente OS BiH dobrovoljne novčane priloge prikupili su u predblagdansko vrijeme, a uz Udrugu Susret planirano je da slične donacije u ovoj godini dobiju udruge u Tomislavgradu i Usori. Ovakva humanitarna akcija tradicionalno se provodi među pripadnicima hrvatske komponente OS BiH i vojnici su do sada na ovakav način podržali rad brojnih udruga koje vode brigu o potrebitima i djeci s posebnim potrebama diljem BiH.

Uz članove Udruge Susret visokom izaslanstvu Oružanih snaga BiH dobrodošlicu su poželjeli načelnik općine Čitluk Marin Radišić i fra Miro Šego, župnik župe Krista Kralja Čitluk.

Na početku današnjeg druženja Jasminka Vasilj predstavila je Udrugu Susret govoreći o njenim članovima i aktivnostima koje Udruga Susret provodi, te je naglasila da je u temeljima svakog uspjeha udruge šira zajednica u kojoj Udruga Susret djeluju.

Već podosta godina Hrvati-katolici u oružanim snagama imaju običaj da uoči Božića prikupljaju svoje dobrovoljne darove i onda obično generali i ja s njima, nekada nam se pridruži i ministrica, posjetimo neki od centara sličan vašem. Na ovakav način smo posjećivali centre praktično u cijeloj BiH i ako Bog da nastavit ćemo na ovakav način i dalje. Znademo da su vaše i potrebe ovakvih centara mnogo veće od naših mogućnosti, ali naši vojnici žele biti prisutni u ovakvim centrima – kazao je biskup Vukšić i dodao da pripadnici hrvatske komponente OS BiH na ovakav način izražavaju svoju solidarnost i kroz svoje djelovanje žele biti poticaj drugima da učine slično.

Izražavajući zahvalnost za toplu dobrodošlicu, general-pukovnik Anto Jeleč kazao je kako Oružane snage preko svojih pripadnika iz različitih krajeva BiH dobivaju informacije o potrebama i tegobama, te na temelju tih informacija donose odluku gdje će usmjeriti svoje humanitarno djelovanje.

Drago mi je da smo danas ovdje, da vidimo ovu djecu i da ona vide nas te da vide da nisu sama… Ne možemo dati onoliko koliko je potrebno ovakvim zajednicama, ali želimo biti s vama u ove dane kada slavim, kada darivamo i kada se približavamo jedni drugima. Naša prva zadaća je biti dio dobra u društvu i pomoći u zajednici koliko smo to u mogućnosti – kazao je general-pukovnik Jeleč i dodao da su pripadnici OS BiH uvijek spremni pomoći potrebitima.

Pred kraj današnjeg ugodnog druženja članovi Udruge Susret uručili su svojim gostima prigodne darove.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.968651396615822.1073743032.252864094861226&type=1&l=2eff942929

WordPress Video Lightbox