Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Preporuka iz Stožera Civilne zaštite općine Čitluk povodom nadolazećeg hladnog vala

U skladu s vremenskom prognozom koja predviđa oborine u obliku snijega i ledene kiše, uz iznimno niske temperature, Stožer Civilne zaštite (CZ) općine Čitluk izdao je preporuku svim pravnim subjektima, javnim institucijama i građanima da na vrijeme očiste snijeg i led ispred svojih objekata, te da poduzmu sve potrebne mjere i radnje u sprječavanju mogućeg nastanka šteta na objektima i imovini uslijed vrlo niskih temperatura.

Općinski Stožer CZ će koordinirati sve potrebne aktivnosti službi koja uključuje i angažman strojnog čišćenja snijega na prometnicama koji je ugovoren kod izvođača zimskog održavanja lokalnih cesta na području općine Čitluk.

Zamolba stanovnicima Brotnja da povedu računa o svojim starijim susjedima, pripomognu im pri opskrbi ogrjevom, hranom i vodom ukoliko dođe do obilnijih oborina koje će dovesti do prekida prometa ili nestanka električne energije.

Svakako treba zaštititi vodomjere i vodoinstalacije kako uslijed niskih temperatura ne bi došlo do pucanja istih. Pobrinite se kako za kućne ljubimce, tako i za druge životinje da nisu na izravnom udaru nadolazećeg zahlađenja.

HITNI TELEFONSKI BROJEVI

121– Operativni centar Civilne zaštite HNŽ

122 – Policija

123 – Vatrogasci

124 – Hitna pomoć

036/ 311 135; 036/ 316 421 – Prijava kvara Elektroprivreda HZ HB

WordPress Video Lightbox