Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Predstavnici Vlade HNŽ posjetili Dom zdravlja Čitluk i školu u Gradnićima

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ, sa suradnicima boravio je danas u radnom posjetu općini Čitluk. Tijekom boravka u općini Čitluk čelnici Vlade HNŽ u pratnji Marina Radišića, načelnika općine Čitluk i njegovih suradnika posjetili su Dom zdravlja Čitluk i područnu školu OŠ fra Didaka Buntića u Gradnićima.

Oba navedena objekta svrstana su red javnih objekata koji su obnovljeni ili se obnavljaju kroz projekt energetske učinkovitosti, čiju realizaciju je financirala ili sufinancirala Vlada HNŽ. Zgrada Doma zdravlja Čitluk nedavno je obnovljena uz potporu Vlade HNŽ, dok je u tijeku obnova zgrade područne škole u Gradnićima.

Radni posjet bio je prigoda za razgovor o međusobnoj suradnji, koja je ocijenjena jako kvalitetnom, a kao odličan primjer zajedničke suradnje načelnik Radišić i predsjednik Vlade HNŽ Herceg istaknuli su Edukacijsko – rehabilitacijski centar sv. Josipa Radnika u Potpolju.

Nastavak dobre suradnje očekuje se i u predstojećem razdoblju, a potvrda da će to tako uistinu i biti je najavljena donacija sanitetskih odnosno vozila hitne pomoći Domu zdravlja Čitluk i Domu zdravlja Čapljina.

Naime, u tijeku je javni natječaj za nabavu navedenih vozila koje će po okončanju Vlada donirati domovima zdravlja u Čitluku i Čapljini.

 

Na današnjem sastanku sam se zahvalio na svemu onome što je Vlada HNŽ na čelu s predsjednikom Vlade dr. sc. Nevenkom Hercegom učinila u proteklom razdoblju za razne projekte ovdje u općini Čitluk. Na svim poljima imali smo potporu i lokalnoj zajednici je mnogo lakše ostvarivati projekte kada ima kvalitetnu potporu – kazao je načelni Radišić ističući potporu Vlade HNŽ i dodajući kako je Općina Čitluk imala potporu i sa viših razina vlasti.

Isto tako očekujemo kako ćemo u sljedećem razdoblju, kada se formiraju nove vlade na županijskoj, federalnoj i državnoj razini, ponovno imati potporu projektima kao što smo imali i do sada – dodao je načelnik Radišić uz napomenu kako u velikom broju značajnih projekata svakako valja izdvojiti zajedničke aktivnosti na realizaciji prvih faza izgradnje sportskih dvorana SŠ dr. fra Slavka Barbarića i OŠ Bijakovići, čija izgradnja će biti nastavljena.

Potpora je bila za svaku pohvalu i nadam se da će takva biti i u sljedećem razdoblju – zaključio je načelnik općine Čitluk Marin Radišić.

Mi smo Vlada koja uistinu djeluje kao županijska Vlada od Ivana do Ivanjice, od Konjica i Rame do Neuma. Podržavamo različite infrastrukturne i razvojno-socijalne projekte, a najbolji primjeri takvog djelovanja ovdje su povratak Općinskog suda, obnova zgrade policije i Službe za zapošljavanje. Također, obnovili smo, sa školom u Gradnićima gdje je obnova u tijeku, sve škole, pomažemo u financiranju izgradnje športskih dvorana, ulažemo u cestovnu infrastrukturu, kulturu, šport… Nema područja i aktivnosti u ovoj sredini da Županija nije financirala projekte ili bila sufinancijer. Uistinu sam ponosan na tu činjenicu, tu realnost, iako smo mi Županija koja pored redovitih zakonskih mjerodavnosti ima teret koji nosimo. On se često ne vidi, a to su zajedničke institucije – poručio je dr. sc. Nevenko Herceg ističući kao primjer zajedničkih institucija bolnice, sveučilišta, studentske domove, kazališta, televizije, akademije i niz drugih važnih zajedničkih nacionalnih institucija.

Predsjednik Vlade HNŽ dodao je kako su svi navedeni rezultati postignuti u izazovnim vremenima.

Dičimo se sinergijom izvršne, zakonodavne i političke vlasti, a isto tako na ovim našim primjerima možemo govoriti o izvrsnoj sinergiji po vertikali općina-grad-županija i više razine – istaknuo je dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ.

WordPress Video Lightbox