Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Predstavnici Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine RH posjetili Općinu Čitluk

Općini Čitluk u prosincu prošle godine dodijeljena su sredstva od strane Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje RH u iznosu od 120.000,00 kuna (15.922,72 EUR) za realizaciju projekta opremanja Dječjeg vrtića Čitluk. Nakon dodjele sredstava projekt je realiziran uz sufinanciranje Općine Čitluk i spomenutog državnog ureda te su danas Općinu Čitluk, kako bi izvršili kontrolu utroška dodijeljenih sredstava, posjetili Gojko Brzica i Tomislav Planterić, predstavnici Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine RH, pod čiju je nadležnost u međuvremenu prešao ranije spomenuti Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

U uvodnom dijelu posjeta predstavnike Ministarstva ugostili su Slaven Markota, šef Odjeljenja za lokalno ekonomski razvoj (LER) i Mate Miletić, savjetnik načelnika Općine Čitluk te je ovom prilikom izvršen pregled dokumentacije, kojim je utvrđeno kako je Općina Čitluk realizirala projekt opremanja Dječjeg vrtića Čitluk u vrijednosti od 43.119,94 KM (22.046,86 EUR) i uz vlastita sredstva utrošila dodijeljena sredstva u iznosu od 15.922,72 eura.

Nakon sastanka u Općini Čitluk sudionici sastanka posjetili su čitlučki vrtić, gdje ih je dočekala Anica Božić, ravnateljica Dječjeg vrtića Čitluk i upoznala ih s radom Dječjeg vrtića Čitluk, potrebama predškolske odgojno-obrazovne ustanove kojoj je Općina Čitluk osnivač te su razgledali kupljeni inventar za svakodnevnu upotrebu, elektroničku opremu, multifunkcionalne uređaje, tehnička pomagala i ostalu opremu kojom je opremljen Dječji vrtić Čitluk kroz realizaciju projekta.

Nabavljenom opremom dodatno su poboljšani uvjeti za odgojno-obrazovni rad s polaznicima Dječjeg vrtića Čitluk, ali i uvjeti za obavljanje uredskih poslova. Dio nabavljene oprema već je uporabljen za zamjenu dotrajale opreme, dok će preostala oprema uskoro biti raspoređena po prostorijama koje koriste različite odgojno-obrazovne skupine.

WordPress Video Lightbox