Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Predstavljen nacrt Integrirane strategije razvoja općine Čitluk za razdoblje od 2019. do 2027. godine

Na jučer održanom sastanku Partnerske grupe u sklopu izrade strategije integriranog razvoja općine Čitluk održana je prezentacija nacrta Strategije razvoja općine Čitluk za razdoblje od 2019. do 2027. godine i započeta javna rasprava o prezentiranom nacrtu.

Slaven Markota, koordinator Općinskog razvojnog tima, na početku sastanka nazočnima u Maloj dvorani Kulturno-informativnog centra Čitluk predstavio je metodologiju i rezultate rada svih članova ORT-a, posebno se osvrćući na stratešku platformu koja uključuje socioekonomsku analizu, strateško fokusiranje, viziju i strateške ciljeve.

Nakon uvodnog izlaganja, voditelji sektorskih grupa: grupe za razvoj društvenog sektora, grupe za razvoj ekonomskog sektora i grupe za razvoj sektora okoliša prezentirali su sektorske razvojne planove i predstavili neke od najznačajnijih projekta vezanih za svoje sektore.

Tako su jučer razvojne planove razvrstane po navedenim područjima predstavili: Ivanka Prusina, voditeljica grupe za razvoj ekonomskog sektora, Ilko Prusina, voditelj grupe za razvoj društvenog sektora i Ivan Stojić, voditelj grupe za razvoj sektora okoliša, a po završetku prezentacije uslijedila je javna rasprava o nacrtu Integrirane strategije razvoja općine Čitluk.

Inače, u viziji strategije razvoja koja je u izradi općina Čitluk je označena kao dinamična, uređena i razvijena općina s prepoznatljivom turističkom ponudom i razvijenim gospodarstvom, koja pruža mogućnosti kvalitetnog života i rada, te je kao takva mjesto susreta ljudi, kultura i poslovnih mogućnosti.

Jučerašnjoj prezentaciji nacrta Integrirane strategije razvoja općine Čitluk nazočila je gospođa Mirela Suton Williams, predstavnica UNDP.

Općina Čitluk započela je izradu strategije integriranog razvoja nakon što je u lipnju prošle godine pristupila Projektu integriranog lokalnog razvoja (ILDP), koji je zajednički projekt Vlade Švicarske i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) u Bosni i Hercegovini.

U ranijoj fazi izrade ovog strateškog dokumenta koji tretira sve oblasti razvoja lokalne zajednice održana je prezentacija i javna rasprava o nacrtu socioekonomske analize strategije razvoja u kojoj su mogli sudjelovati svi zainteresirani. Dakle, javna rasprava o nacrtu Integrirane strategije razvoja općine Čitluk druga je javna rasprava koja se održava tijekom izrade ovog strateškog dokumenta, a prethodi upućivanju Nacrta strategije Općinskom vijeću Čitluk koje će provesti daljnju zakonom propisanu proceduru oko usvajanja Strategije.

Nacrt Integrirane strategija razvoja općine Čitluk za razdoblje od 2019. do 2027. godine dostupan je za pregled OVDJE. Svi koji žele dati svoj doprinos u kreiranju nove strategije razvoja općine Čitluk rađene po integriranoj metodologiji mogu to učiniti na način da svoje pisane primjedbe i sugestije dostave u Centar za pružanje usluga građanima (šalter sala Općine Čitluk) ili da ih dostave poštom na adresu: Općina Čitluk, Trg žrtava Domovinskog rata 1, Čitluk 88260 sa naznakom „Za Općinski razvojni tim za izradu Integrirane strategije razvoja općine Čitluk“.

Priloženi Nacrt Integrirane strategije razvoja općine Čitluk za razdoblje od 2019. do 2027. godine je u radnoj verziji te će kao takav proći lekturu i korekturu prije nastavka zakonom propisane procedure.

Rok za dostavljanje pisanih primjedbi i sugestija je do 25. studenoga.  

Nacrt Integrirane strategije razvoja općine Čitluk 2019-2027

WordPress Video Lightbox