Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Predkadetkinje Brotnja plasirale se na finalni turnir doigravanja za prvakinje BiH

Ženski hercegovački košarkaški klub Brotnjo ’94 proteklog je vikenda bio domaćin polufinala državnih prvenstava Košarkaškog saveza BiH za predkadetkinje i juniorke. Predkadetkinje čitlučkog košarkaškog kluba plasirale su se u državno finale, dok su juniorke na polufinalnom turniru zauzele drugo mjesto.

Predkadetkinje ŽHKK Brotnjo ’94, nakon što su u travnju osvojile naslov prvakinja u Ligi Herceg – Bosne, u polufinalnoj utakmici doigravanja za prvakinje pobijedile su OKK Zenica rezultatom 79:50. Pobjedom u polufinalu Bubamare su se plasirale na finalni turnir doigravanja za prvaka koji će se održati krajem rujna. U borbi za naslov prvakinja konkurencija će im biti košarkašice OKK Feniks i ŽKK RMU Banovići.

Zanimljivo, baš ova dva kluba natjecala su se u juniorskoj kategoriji za plasman u finale. U prvoj utakmici polufinalnog turnira u Čitluku, OKK Feniks je pobijedio ŽHKK Brotnjo ’94 rezultatom 75:30, a Feniks je i u drugoj utakmici nadigrao ŽKK RMU Banovići (65:59), što je košarkašicama iz Banjaluke bilo dovoljno za plasman u finale. ŽHKK Brotnjo ’94 u posljednjoj utakmici turnira pobijedio je ŽKK RMU Banovići (63:61) i zauzeo drugo mjesto na polufinalnom turniru.

Iz ŽHKK Brotnjo ’94, nakon završetka polufinalnih natjecanja, čestitali su svojim mladim ekipama na prikazanoj igri uz napomenu kako su predkadetkinje osigurale državnu medalju. U bogatoj klupskoj riznici trofeja bit će to petnaesta medalje sa državnih prvenstva od kada se u BiH igra zajednička liga ili završnica klubova s područja cijele države, dok je ukupan broj trofeja koje je osvojio ŽHKK Brotnjo ’94 znatno veći.

FOTO: ŽHKK Brotnjo ’94

WordPress Video Lightbox