Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Poziv na javnu prezentaciju nacrta integrirane strategije razvoja općine Čitluk za razdoblje 2019.-2027. godine

U petak, 09. studenog sa početkom u 11 sati, u Maloj dvorani Kulturno-informativnog centra Čitluk, održat će se sastanak Partnerske grupe (PA) u sklopu izrade strategije integriranog razvoja općine Čitluk, što je u biti javna rasprava o istoj.

Na sastanku će biti predstavljen nacrt strategije razvoja općine Čitluk za razdoblje 2019-2027, kao rezultat rada svih članova ORT-a (općinskog razvojnog tima), sektorskih grupa (gospodarstvo, ekonomija i okoliš) za izradu strategije razvitka općine Čitluk i svih institucija, udruga i predstavnika privatnog sektora koji su željeli dati svoj doprinos u kreiranju nove strategije razvoja po integriranoj metodologiji.

U uvodnom djelu prezentacije će se ukratko predstaviti strateška platforma koja uključuje socio-ekonomsku analizu, strateško fokusiranje, viziju i strateške ciljeve, zatim će se preći na sektorske razvojne planove, gdje će se nešto više reći o projektima iz sektora za okoliš, gospodarstvo i društvo.

Izlaganje će voditi koordinator općinskog razvojnog tima te voditelji sektorski grupa za pobrojane sektore: okoliša, gospodarstva i društva.

Na sastanak se pozivaju sve nevladine organizacije, javne institucije, udruge, poduzetnici i svi pojedinci koji žele i mogu dati svoj doprinos proaktivnoj prezentaciji nacrta strategije.

Općina Čitluk pristupila je izradi strategije integriranog razvoja u okviru UNDP-ovog Projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP), a u prezentaciji nacrta strategije uz članove Općinskog razvojnog tima sudjelovat će Mirela Suton Williams, predstavnica UNDP i Ivan Jurilj, konzultant za izradu „Integrirane strategije razvoja općine Čitluk“. Izrada nove strategija razvoja započeta je u prošloj godini u okviru već spomenutog UNDP-ovog projekta čiji je donator Vlada Švicarske.

 

WordPress Video Lightbox