Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Poziv mladim glumcima da se uključe u nastajanje poetsko-scenskog prikaza sa snažnom porukom

Broćanska udruga mladih BRUM kao jedan od koproducenata uključila se u izradu poetsko-scenskog prikaza „Jelina baklja“ te stoga iz ova udruga pozivaju glumce i glumice amatere sa scenskim iskustvom, kao i statiste (za statiranje nije neophodno scensko iskustvo) da se pridruže ekipi koja priprema „Jelinu baklju“ za premijernu izvedbu na velikoj sceni Hrvatskog doma Hercega Stjepana Kosače.

Dramatične scene, glumačka igra, sugestivna i emocionalna interpretacija kao i snažna poruka bit će premijerno izvedeni 11. listopada 2018. godine, a svi zainteresirani za sudjelovanje u ovom projektu mogu se prijaviti na e mail: [email protected]

Prvi sastanak održat će se u četvrtak, 13. rujna 2018. u 17:00 sati u H.D. Herceg Stjepan Kosača u Mostaru, gdje će se održavati i probe.

„Jelina baklja“ je poetsko-scenski prikaz koji ideju i inspiraciju vuče iz narodne predaje o djevojci Jeli iz okolice Mostara koja je prije više od dva stoljeća radije izabrala mučeničku smrt nego obeščašćenje od strane napasnog Turčina. Nije htjela biti ponižena već je radije umrla čuvajući svoju žensku čast, čistoću, dostojanstvo i vjeru.

Predstava će biti rađena u koprodukciji udruge MC TERRA – Mostar, udruge BRUM iz Čitluka i H.D. Herceg Stjepan Kosača iz Mostara. Tekst je prema narodnoj predaji napisao Ivo Krešić, akademski glumac iz Mostara. Režiju će raditi Ivo Krešić i Tina Laco, također akademska glumica iz Mostara.

Izvedbe predstave planirane su na festivalima u BiH, kao i u gradovima diljem Hrvatske i Europe, te je stoga ova jedinstvena prilika za mlade glumce.

Foto: kosaca-mostar.com

WordPress Video Lightbox