Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Povodom Dana općine Čitluk uspješno održan brzopotezni šahovski turnir

Šahovski klub Brotnjo jučer je, povodom obilježavanja Dana općine Čitluk, u prostorijama Hyde Bara organizirao tradicionalni brzopotezni šahovski turnir. Na turniru je nastupilo 16 natjecatelja, od kojih 4 kadeta, a turnir se igrao po švicarskom sustavom od 7 kola, sa tempom igre 10 minuta po igraču (računalno uparivanje). Glavni sudac turnira bio je Alen Buntić.

Nakon 7 odigranih kola i isto toliko pobjeda pobjednik turnira je Mate Vasilj. Drugoplasirani Alen Buntić osvojio je 5 bodova isto i kao trećeplasirani Marijan Raspudić. Buntić je zbog boljih kriterija osvojio drugo mjesto. 4,5 boda je osvojila naša mlada nada Borna Pehar koji je do zadnjeg kola bio u igri za visok plasman, ali je porazom u zadnjem kolu završio turnir na odličnom 4. mjestu. Od ostalih kadeta Filip Pehar je osvojio 3,5, Mihaela Buntić 2,5 i Šimun Enzo Buntić 1,5 bod. Ovaj turnir je bio posljednja ozbiljna provjera za njih četvero, jer već idući tjedan ih čekaju nastupi na kadetskom i juniorskom prvenstvu Šahovskog saveza Herceg-Bosne koja će se održati u Neumu – poručili su iz Šahovskog kluba Brotnjo.

Turnir je prošao u fer i korektnoj borbi i ovim putem ŠK Brotnjo se zahvaljuje osoblju Hyde Bara na gostoprimstvu i ljubaznosti.

Konačni poredak nakon 7 kola:

WordPress Video Lightbox