Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Položen vijenac u čast poginulim braniteljima

U povodu Dana općine Čitluk, Marin Radišić, načelnik općine Čitluk, Predrag Smoljan, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk, Pavo Zovko, pomoćnik načelnika iz Službe za financije te predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata položili su danas zajednički vijenac i zapalili svijeće u čast poginulim braniteljima kod Spomen križa u Čitluku.

Zajedničku molitvu kod Spomen križa poginulim braniteljima Brotnja predvodio je fra Miro Šego, župnik župe Krista Kralja Čitluk.

Ranijih godina proslava Dana općine Čitluk imala je višednevni program ispunjen različitim svečanostima, no ove godine je program sveden na najmanju moguću mjeru zbog okolnosti vezanih za pandemiju korona virusa.

Danas na jedan skroman način obilježavamo Dan općine Čitluk. Položili smo vijenac kod Spomen križa koji se nalazi ovdje u središtu Čitluka, a to je križ koji nas podsjeća na branitelje pale u Domovisnkom ratu za našu slobodu. Inače, Dan općine Čitluk obilježavamo 24. svibnja i to na svečan način, no ove godine smo zbog spleta okolnosti vezanih za pandemiju koja nas je zadesila bili prisiljeni na najskromniji način obilježiti Dan općine Čitluk. Otkazali smo sve svečanosti karakteristične za proslavu Dana općine, čija bi proslava ranijih godina trajala nekoliko dana. Nastojali smo program obilježavanja svesti na minimum, ali ipak de se prisjetimo naših branitelja – kazao je u izjavi za novinare Predrag Smoljan, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk.

Smoljan je također kazao kako na području općine Čitluk u ovom trenutku nema oboljelih niti osoba u izolaciji, no da je i dalje potrebno odgovorno se ponašati te da sada predstoji borba za ekonomski oporavak.

WordPress Video Lightbox