Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i molitvom odana počast poginulom Anti Gašparu

Danas je na mjestu pogibije obilježena obljetnica stradanja Ante Gašpara, pripadnika 4. gardijske brigade. Poginulom hrvatskom vitezu počast na Slipčićima odali su izaslanstvo Općine Čitluk predvođeno načelnikom Marinom Radišićem i predsjednikom OV Čitluk Predragom Smoljanom, suborci iz vojnih i policijskih postrojbi s područja općine Čitluk, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja općine Čitluk te predstavnici i žitelji okolnih mjesnih zajednica.

Na mjestu na kojemu su tijekom Domovinskog rata pripadnici vojnih postrojbi i specijalnih policijskih postrojbi iz Brotnja, potpomognuti pripadnicima ostalih postrojbi, branili Brotnjo i ostale prostore od agresije, 7. svibnja 1992. poginuo je Ante Gašpar, pripadnik 4. gardijske brigade.

Predvođeni don Ivanom Turudićem, župnikom župe Ploče-Tepčići, sudionici obilježavanja tužne obljetnice poginulog Gašpara i njegovih poginulih suboraca prisjetili su se u skrušenoj molitvi kod spomen obilježja.

Nažalost, zbog pandemije koronavirusa i preventivnih mjera koje su na snazi obilježavanju obljetnice u Slipčićima nisu nazočili članovi Gašparove obitelji, predstavnici 4. gardijske brigade iz Vrgorca i ostali suborci koji žive na području Republike Hrvatske.

Sudionici obilježavanja obljetnice pogibije Ante Gašpara, nakon odavanja počasti ovom poginulom hrvatskom vitezu također su posjetili mjesta stradanja i odali počast Ivici Paratu, Neni Vučici i Vladi Gotovcu, trojici poginulih vojnika 4. gardijske brigade.

Obilježavanje obljetnice završeno je slavljenjem sv. Mise zadušnice za poginulog Antu Gašpara i sve ostale branitelje, koju je u Tepčićima predvodio don Ivan Turudić.

WordPress Video Lightbox