Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Podrumi Andrija izuzetno uspješnu godinu proslavili na Andrinju

U Podrumima Andrija na Paoči sinoć je održano Andrinje – tradicionalna manifestacija krštenja i kušanja mladog vina iz podruma obitelji Ćorić. Ova manifestacije iz godine u godinu u vinariju obitelji Ćorić privlači mnogobrojne poslovne partnere iz svih krajeva svijeta, uzvanike i vinoljupce koji uživaju u bogatoj ponudi vina Andrija, a ova godina je bila upravo takva. Vinoljupci iz svih krajeva svijeta došli su s obitelji Ćorić uživati u ovoj jedinstvenoj manifestaciji koja je utemeljena u spomen na pokojnog Andriju Ćorića, osnivača Podruma Andrija.

U ime obitelji svim nazočnima na dolasku je zahvalio Valentin Ćorić, koji je također istaknuo posebnost ovogodišnjeg Andrinja.

– Ovo je veliki dan za nas. Danas je praktično otvaranje Podruma Andrija, evo ove stare i dograđene zgrade i mislim da je ovo veliki dan za sve nas koji smo na bilo koji način sudjelovali u tom za nas velikom projektu, ali mislim i za sve koji su uključeni u ovaj posao. Zato najprije se želim zahvaliti mom bratu Miri koji je bio voditelj posljednjih petnaestak godina ovog projekta, voditelj izgradnje ovog novog dijela podruma. Zahvaljujem se njegovoj cijeloj obitelji. Zahvaljujem se mojoj obitelji koja je bila ovdje, sestrama i njihovim obiteljima te našoj široj rodbini, a posebno želim reći večeras: Ne bi to mi mogli sami. To smo uradili zajedno sa svima vama. Vama koji ste bili ovdje djelatnici, koji jeste i vama izražavam posebnu zahvalnost. Kada razgovaram s ovim krasnim ljudima uvijek im govorim: Ovo je vaša kuća isto koliko Mirina i moja, i naših obitelji. Takav pristup moramo imati i mislim da nas to nosi – kazao je Valentin Ćorić.

U nastavku svog obraćanja Ćorić je zahvalio graditeljima na njihovom uloženom trudu, kao i svima onima koji su na bilo koji način bili podrška u realizaciji projekta a na poseban način poslovnim partnerima.

– Dragi poslovni partneri iz raznih zemalja, ovdje vas ima iz Kine, Njemačke, Švicarske, Crne Gore, Srbije, Hrvatske… Dragi prijatelji računamo na vas, računamo na vašu potporu jer i vi sudjelujete u ovom velikom projektu. Vi ste sudionici isto kao i mi, ali na svoj način i zato se i dalje toplo preporučamo da promičete prodaju naših vina, da nas pratite u našim planovima i koracima koje ćemo poduzimati – poručio je Ćorić.

Nakon ovako izrečene zahvale Podrumi Andrija zahvalili su se dijelu svojih poslovnih partnera i posebnim priznanjima. Tako je Miroslav Ćorić sinoć uručio svečanu diplomu za najuzoritijeg vinogradara u 2019. godine, svečane diplome za dugogodišnju suradnju, svečane diplome vrhunskim vinoljupcima i promotorima vina Andrija i svečanu diplomu za najveseliju ekipu u 2019 godini.

Nagrada za najuzoritijeg vinogradara u 2019. godini uručena je Manastiru svetih apostola Petra i Pavla iz Trebinja, dok su diplome za dugogodišnju uspješnu suradnju uručene Caffe baru Fortuna iz Neuma, Orki iz Neuma te Dalmati iz Gabela Polja.

Svečane diplome kao vrhunski vinoljupci, vinopije i promotori vina Andrija sinoć su dobili Caffe-pizzeria Gloria iz Podgorice i Josip Planinić – Joca iz Đeka prijevoza, a za najveseliju ekipu u 2019. godini izabran je Hotel Bigeste.

Fra Miro Šego nakon uručenja spomenutih nagrada zazvao je Božji blagoslov na sve nazočne i krstio mlado vino, nakon čega su svi nazočni mogli uživati u raznolikoj ponudi vina Andrija i bogatoj gastronomskoj ponudi.

Lijepoj atmosferi na druženju poslovnih partnera, koji su sinoć u Podrumima Andrija imali priliku steći nova prijateljstva, vinoljubaca i prijatelja obitelji Ćorić doprinijeli su glazbenici pa je tako proslava Andrinja u odličnoj atmosferi potrajala do dogo u noć.

WordPress Video Lightbox