Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Počelo natjecanje u MNL MZ općine Čitluk „Brotnjo 2024.“

Sinoć je u Donjoj Blatnici započelo natjecanje u Malonogometnoj ligi mjesnih zajednica općine Čitluk „Brotnjo 2024.“. Kako i obično, prvog dana natjecanja odigrane se četiri utakmice i upriličeno svečano otvaranje lige.

Liga, koja se održava u organizaciji Športskog saveza Brotnja i pod pokroviteljstvom Općine Čitluk, započela je utakmicom između Čalića i Čerina, nakon koje je fra Velimir Bagavac, župnik župe sv. Stjepana Prvomučenika-Čerin, zazvao Božji blagoslov na sve sudionike, dok je Marin Radišić, načelnik općine Čitluk, ligu proglasio otvorenom.

Svjedoci smo da ova liga ima dobru posjećenost i da ima veliki značaj za našu zajednicu. Ove godine natjecat će se dvadeset ekipa što govori o zanimanju naših mjesnih zajednica za ovaj događaj, a lijepo je vidjeti ovoliko nazočnih ovdje u Donjoj Blatnici. Drago mi je da se nakon dužeg vremena igra ovdje i da počinjemo ligu na igralištu koje je obnovljeno prije neke dvije godine. Općina Čitluk je zadnjih dana obnovila još četiri igrališta, među njima i ono u Krehin Gracu, gdje će se organizirati završnica MNL MZ općine Čitluk. Vjerujem da će i ove godine na terenu biti prikazana zavidna razina nogometnog umijeća te da će posjetitelji na tribinama moći uistinu uživati – kazao je načelnik Radišić i uz želju da natjecanje prođe u najboljem redu MNL MZ općine Čitluk „Brotnjo 2024.“ proglasio otvorenom.

Na samom početku svečanosti otvaranja lige, nakon himne, odana je počast poginulim braniteljima, sudionicima lige i nedavno preminulom Samiru Žuži, broćanskoj sportskoj legendi.

Natjecateljski program prve večeri bio je jako zanimljiv. Čalići i Čerin podijelili su bodove odigravši 2:2, a istim rezultatom završila je utakmica između Gornjih Ograđenika i Gornjim Hamzića. Donja Blatnica slavila je uvjerljivu pobjedu nad ekipom Paoča/Vidovići rezultatom 4:1, dok su Biletići svladali Dobro Selo 4:3.

Malonogometna liga mjesnih zajednica općine Čitluk „Brotnjo 2024.“ nastavit će se u četvrtak, 11. srpnja, ponovno u Donjoj Blatnici.

Ponedjeljak, 08.07.2024, rezultati:

Čalići – Čerin 2:2 (1:0)
1:0 Martin Musa, 1:1 Ivan Musa, 1:2 Josip Matej Ivanković, 2:2 Mateo Musa.

Donja Blatnica – Paoča/Vidovići 4:1 (1:0)
1:0 Matej Galić, 2:0 Tomislav Sušac, 3:0 Tomislav Sušac, 3:1 Josip Vidović, 4:1 Krešimir Sušac.

Gornji Ograđenici – Gornji Hamzići 2:2 (1:0)
1:0 Marko Džida, 1:1 Gojko Korać, 2:1 Kristijan Ćorić, 2:2 Stipe Aralo.

Biletići – Dobro Selo 4:3 (0:2)
0:1 Dominik Šaravanja, 0:2 Marijan Raspudić, 1:2 Robert Karačić, 2:2 Roberto Bevanda, 3:2 Robert Karačić, 4:2 Jure Bevanda, 4:3 Dominik Šaravanja.

WordPress Video Lightbox