Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Pioniri Posušja i kadeti Zrinjskog pobjednici Brotnjo cupa

Na Gradskom stadionu Bare u Čitluku danas je odigrana završnica međunarodnog turnira za mlade nogometaše na kojem su nastupili klubovi iz BiH, Hrvatske i Crne Gore. Momčad HŠK Posušje pobjednik je turnira za pionire, dok je HŠK Zrinjski slavio u kadetskom turniru.

U konkurenciji pionira HŠK Posušje osvojio je turnir nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca u uzbudljivom finalu protiv NK Široki Brijeg. Posušje je u konačnici slavilo 3:1, a u ogledu za treće mjesto između dvije crnogorske momčadi slavila je momčad FK Orjen, također nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Pioniri iz Herceg Novog pobijedili su pionire iz Podgorice (OFK Titograd) rezultatom 4:3.

Kadeti HŠK Zrinjski, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, u finalu su svladali svoje vršnjake iz NK Široki Brijeg. Finalna utakmica završila je uz po jedan pogodak sa obje strane, a Plemići su slavili u finalnom ogledu 10:9 nakon što je vratar Ivano Doko obranio jedanaesterac. U utakmici za treće mjesto kadetskog Brotnjo cupa, NK Jadran Luka Ploče pobijedio je NK GOŠK Kaštel Gomilica 1:0.

Inače, tijekom protekla tri dana HNK Brotnjo na Gradskom stadionu Bare i na terenu SC Jakerovac u Krehin Gracu ugostio je mlade nogometaše iz BiH, Hrvatske i Crne Gore, od kojih su mnogi pokazali ogroman potencijal i nogometno znanje.

Nakon finala turnira za kadete upriličena je svečanost dodjele pehara, medalja i priznanja najboljim pojedincima, na kojoj su nagrade uručili Milorad Prusina, predsjednik HNK Brotnjo-Čitluk i Stipe Balajić, bivši nogometaš HNK Hajduk i trenutni voditelj škole nogometa HŠK Posušje.

Andrej Kovač (HŠK Posušje) najbolji je strijelac Brotnjo cupa za pionire, a njegov suigrač Karlo Lončar izabran je za najboljeg vratara. Najboljim igračem turnira proglašen je Ivan Lukić (NK Široki Brijeg).

Najbolji strijelac kadetskog turnira je Roko Dugandžić (NK Jadran Luka Ploče), najbolji vratar Ivano Doko (HŠK Zrinjski), dok je Domagoj Šaravanja (NK Široki Brijeg) izabran za najboljeg igrača turnira.

Brotnjo cup 2024 – pioniri
1. HŠK Posušje
2. NK Široki Brijeg
3. FK Orjen – Herceg Novi
4. OFK Titograd – Podgorica

Brotnjo cup 2024 – kadeti
1. HŠK Zrinjski
2. NK Široki Brijeg
3. NK Jadran Luka Ploče
4. NK GOŠK Kaštel Gomilica

WordPress Video Lightbox