Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

OV Čitluk dalo suglasnost na novi tarifni sustav za cijenu vode iz vodoopskrbnog sustava općine Čitluk

Pod predsjedanjem predsjednika Općinskog vijeća Čitluk Predraga Smoljana danas je u Hotelu Brotnjo održana 27. redovita sjednica Općinskog vijeća Čitluk. Predsjednik Smoljan u uvodnom dijelu sjednice pojasnio je kako je ranije sazvana sjednica odgođena zbog najavljenih izostanaka vijećnica i vijećnica, što je dovelo do nepostojanja kvoruma za održavanje sjednice, zbog čega je ponovno održana sjednica Kolegija i utvrđen današnji termin za održavanje sjednice.

Tijekom rasprave o dnevnom redu, na prijedlog načelnika općine Čitluk Marina Radišića u dnevni red iz saziva sjednice dodana je točka Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o regulaciji prometa na području naseljenih mjesta Međugorje i Bijakovići, dok je točka Razmatranje Izvješća o radu Javnog pravobraniteljstva Općine Čitluk za 2022. godinu povučena s dnevnog reda zbog odsutnosti pravobraniteljice Mladenke Stojić.

Ovakav dnevni red je usvojen te su vijećnice i vijećnici nakon usvajanja dnevnog reda postavljali svoja vijećnička pitanja.

Načelnik općine Čitluk Marin Radišić na današnjoj sjednici prezentirao je nazočnim vijećnicama i vijećnicima izvješće o radu u 2022. godini, u kojem je pored prezentacije učinjenog u razdoblju na koje se izvješće odnosi naveo i izvješća općinskih službi za opću upravu. Govoreći o realiziranim projektima načelnik Radišić istaknuo je najznačajnije projekte i dodao kako Općina Čitluk redovito ima podršku viših razina vlasti, institucija iz Republike Hrvatske, kao i međunarodnih partnera, na čemu im se načelnik Radišić zahvalio.

Rješenje o imenovanju Gojka Zvonimira Martinca za vršitelja dužnosti ravnatelja Centra za socijalni rad Čitluk na današnjoj sjednici usvojeno je jednoglasno. Martinac je na 27. sjednici OV Čitluk imenovan za vršitelja dužnosti ravnatelja do izbora ravnatelja Ustanove na zakonom i pravnim aktima Centra za socijalni rad Čitluk propisan način, a najduže šest mjeseci od stupanja na snagu rješenja o imenovanju.

Na danas održanoj sjednici OV Čitluk vijećnice i vijećnici proveli su opsežnu raspravu o prijedlogu odluke za davanje suglasnosti na Odluku o primjeni novog tarifnog sustava za cijenu vode iz vodoopskrbnog sustava općine Čitluk i odvodnje sa pročišćavanjem otpadnih voda.

Aktualni tarifni sustav cijena vode usvojen je prije dvanaest godina, a na prijedlog Nadzornog odbora JP Broćanac, OV Čitluk, većinom glasova, dalo je suglasnost na novi tarifnu sustav prema kojem će, uz utvrđeni limit od 25 metara kubnih utrošene vode po jednom vodomjeru:
– utrošena količina vode na vodomjeru do navedenog limita obračunavat će se po cijeni od 1,60 KM za metar kubni (1000 litara);
– utrošena količina vode na vodomjeru preko navedenog limita obračunavat će se po cijeni od 2,10 KM za metar kubni (1000 litara).

Također, navedenim novim tarifnim sustavom utvrđeno je kako će cijena odvodnje sa pročišćavanjem otpadnih voda (kanalizacija) za korisnike priključene na kanalizacijski sustav općine Čitluk prema preuzetom metru kubnom vode iznositi 0,60 KM.

Vijećnice i vijećnici OV Čitluk jednoglasno su na današnjoj sjednico usvojili prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o regulaciji prometa na području naseljenih mjesta Međugorje i Bijakovići. Važno je istaknuti kako će se usvojenim izmjenama i dopunama uvesti jednosmjerno prometovanje putničkih vozila, vozila čija dužina iznosi manje od osam metara i vozila nosivosti manje od tri i pol tone na dionici ulice Kraljice Mira u Bijakovićima, i to od južnog raskrižja s ulicom Podbrdo (Plavi križ) do sjevernog parkinga za autobuse – okretište Dom (kod sale), u razdoblju od 01.04. do 01.11. tekuće godine.

Izmjenama i dopunama navedene odluke pristupilo se na zahtjev Vijeća MZ Bijakovići, a kako bi se na manju mjeru svela mogućnost stvaranja prometnih gužvi u spomenutom dijelu Bijakovića.

Također, na današnjoj sjednici usvojeni su prijedlozi za rješavanje pitanja koje su pripremile Općinska služba za geodetske i imovinsko-pravne poslove i Općinska služba za gospodarstvo.

WordPress Video Lightbox