Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Osnovana Udruga turizma, hotelijerstva i iznajmljivača soba Međugorje

U prostorijama hotela Leone u Međugorju sinoć je održana osnivačka skupština Udruge turizma, hotelijerstva i iznajmljivača soba Međugorje.

Cilj Udruge je, između ostalog, zajednički nastup prema tijelima uprave, od općinskih do državnih, zajednički nastup na sajmovima, te donošenje prijedloga za bolje poslovanje u vremenu koje dolazi.

Osnivačkoj je skupštini pristupilo 13 osnivača, a za predsjednika Udruge je izabran Davor Ljubić. Predsjednik Upravnog odbora je Mario Vasilj, a članovi su Zoran Jerković i Marinko Ostojić Sušac. Za tajnika Udruge je izabran Ante Kozina.

Udruga je dobrovoljna i mogu joj pristupiti svi koji su zainteresirani za dobrobit hodočasničkog turizma i hotelijerstva u Međugorju.

U raspravi su se dotakle neke osjetljive tema za doba pandemije koronavirusa. Između ostalog, Udruga će zatražiti od nadležnih tijela da se što prije donese propis za ulazak stranaca u B i H, a predlažu da uvjet za ulazak bude:
– Negativan antigenski test ili
– Potvrda o cijepljenju ili
– Potvrda o preboljenom COVID 19.

Također, predloženo je da se uputi zahtjev za otvaranje mobilnog punkta za testiranje hodočasnika u Međugorju, te da se u skladu sa mogućnostima, subvencionira samo testiranje. Način subvencioniranja bi se trebao žurno dogovoriti, kako bi mogli dostaviti informaciju zainteresiranim hodočasnicima i turistima.

Istaknut je veliki interes hodočasničkih skupina za dolazak u Međugorje tijekom ove godine, ali zbog trenutnih mjera koje su na snazi širom Europe, veliki broj dolazaka je upitan.

Također, istaknut je i sigurnosni aspekt i pridržavanje epidemioloških mjera u hotelima (sredstva za dezinfekciju, osiguranje kapaciteta za eventualne pozitivne goste i sl.).

Stoga se iz Udruge nadaju da će zajedničkim radom, lakše pronaći rješenje i izlaz iz teške situacije u kojoj su se našli turizam, hotelijerstvo, ugostiteljstvo i promet, navedeno je u priopćenju za medije.

WordPress Video Lightbox