Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Općina Čitluk i USAID zajednički će sufinancirati radove u OŠ Bijakovići kroz projekt CRS-a u BiH PRO Budućnost

Općina Čitluk i Catholic Relief Services BiH/Balkan (CRS) potpisali su ugovor o udruživanju sredstava za implementaciju projekta „Završetak unutarnjih radova na dijelu objekta Osnovne škole Bijakovići“, a nakon potpisivanja ugovora o udruživanju sredstava partneri u realizaciji projekta potpisali su ugovor za izvođenje radova na objektu OŠ Bijakovići s građevinskim društvom Visak d.o.o. Mostar.

Navedene ugovore potpisali su Marin Radišić, načelnik općine Čitluk, Sanela Imamović, predstavnica CRS BiH/Balkan i Mirsad Lavić, direktor građevinskog društva Visak d.o.o. Mostar, a potpisivanju ugovora u Uredu načelnika Općine Čitluk danas su nazočili Dženana Memišević Panjeta, projektni manager ispred CRS-a, Ante Ćorić, direktor JP Broting, Slaven Markota, šef Odjeljenja za Lokalno ekonomski razvoj ispred Općine Čitluk i Nenad Milavić, arhitekt građevinskog društva Visak.

Ugovor o udruživanju sredstava Općina Čitluk i CRS potpisali su u okviru projekta PRO Budućnost, projekta koji se financira sredstvima USAID-a, a implementira ga CRS, te će udružiti financijska sredstva i resurse u zajedničkom podprojektu stavljanja u uporabnu funkciju prizemlja, dvije učionice i pratećih toaleta u novoizgrađenom dijelu zgrade OŠ Bijakovići. Na temelju potpisanog ugovora o udruživanju sredstava Općina Čitluk obvezala se financirati najmanje 46% ukupne vrijednosti izvedenih radova s uračunatim PDV-om, dok će CRS će za implementaciju projekta osigurati donatorska sredstva od strane USAID-a u iznosu od 74.006,71 KM.

Korištenje sredstava, obveze potpisnica ugovora o udruživanju, kodeks ponašanja i ostale pravne odredbe definirane su ugovorom o udruživanju, a ugovorom o izvođenju radova definirane su obveze naručitelja radova i izvođača radova.

Inače, ugovor o izvođenju radova potpisan je za radova u prizemlju dograđenog objekta OŠ Bijakovići u dijelu koji je namijenjen za učionice. Ugovor o izvođenju radova obuhvaća: izvođenje unutarnjih građevinsko zanatskih radova u dvije učionice, sanitarnim čvorovima i zajedničkom holu, izvođenje instalaterskih radova, što uključuje vodovodne, kanalizacijske i elektro instalacije te ugradnju sanitarne opreme.

Ukupna vrijednost radova koji su obuhvaćeni potpisanim ugovorom iznosi 145.111,19 KM. Izvođač radova predviđene radove trebao bi započeti izvoditi u drugoj polovini srpnja i završiti do početka nove školske godine.

Podsjetimo, postavljanjem fasade na novoizgrađenu sportsku dvoranu nedavno su završeni opsežni radovi uređenja vanjskog dijela zgrade OŠ Bijakovići.

Općina Čitluk već nekoliko godina sudjeluje u projektu PRO Budućnost. Primjerice, Općinsko vijeće Čitluk usvojilo je Platformu za Mir, koja je, između ostalog, bila osnova za dobivanje projekta za koji je danas potpisan ugovor.

WordPress Video Lightbox