Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Općina Čitluk i Helvetas potpisali sporazum o implementaciji projekta „Moja Budućnost“

Načelnik Općine Čitluk Marin Radišić i Sven Dominiković ispred neovisne razvojne agencije Helvetas Swiss Intercooperation u BiH potpisali su danas u Uredu načelnika sporazum o implementaciji projekta „Moja Budućnost“.

Potpisanim sporazumom definiran je odnos međusobne suradnje Helvetas-a i Općine Čitluk na zajedničkoj provedbi projekta „Moja Budućnost“ u Čitluku.
Projekt „Moja Budućnost“ je projekt ruralnog razvoja u BiH započet od strane Helvetasa, koji će u suradnji s REDAH-om i Inkubatorom društvenih inovacija MUNJA nastojati poboljšati pristup ruralnih domaćinstava i mladih gospodarskim mogućnostima promocijom neformalnog strukovnog obrazovanja, poticanjem ulaganja privatnog sektora u odabrane gospodarske sektore i oživljavanjem općina i njihovih veza sa ruralnim područjima kroz poboljšavanje javne usluge.

Općenita vizija projekta je da ruralna domaćinstva, posebno mlade osobe, imaju mogućnost zapošljavanja i ostvarivanja dohotka te mogu ispuniti vlastitu ideju o svrhovitom životu, a Helvetas je identificirao općinu Čitluk kao zanimljivo područje za implementaciju projekta.

Helvetas Swiss Intercooperation je neovisna razvojna agencija iz Švicarske koja je aktivna u trideset zemalja na području Afrike, Azije, Latinske Amerike i Istočne Europe i kroz svoje djelovanje doprinosi stvarnim promjenama u životima više od tri milijuna ljudi u nepovoljnom položaju.

WordPress Video Lightbox