Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

OMH Čitluk priredio sadržajan kulturni program

Ogranak Matice hrvatske Čitluk sinoć je, u sklopu programa obilježavanja Dan općine Čitluk priredio zanimljiv kulturni program. U Hotelu Brotnjo predstavljene su knjiga Marine Kljajo Radić „Vrša uspomena “ i Anite Martinac „(S)Misao knjige – (za)bilješke i (p)ogledi“ te je otvorena izložba slika akademske slikarice Dore Miholjević.

Književnice Marina Kljajo Radić i Anita Martinac jedne su od istaknutijih hrvatskih književnika te je bilo izuzetno zanimljivo čuti promišljanja autorica o knjigama, ali i birane riječi kojima je prof. Andrija Stojić nahvalio autorice knjiga iz bogate nakladničke djelatnosti Ogranka Matice hrvatske Čitluk. Inače, OMH Čitluk je jedan od najaktivnijih Matičinih ogranaka koji s mnogo ponosa objavljuje knjige autora koji su ispunjeni stvaralačkom i životnom energijom koja doprinosi ostvarenju ciljeva najstarije kulturne institucije hrvatskog naroda.

Lijepe dojmove iz Hotela Brotnjo zasigurno su ponijeli mnogobrojni posjetitelji, a u lijepom sjećanju zasigurno će im ostati i prva samostalna izložba akademske slikarice Dore Miholjević.

Uz nekoliko prigodnih riječi vezanih za proslavu Dana općine Čitluk, zahvalu autoricama što u svoja književna ostvarenja uvrštavaju Brotnjo i znamenite Brotnjake, te zahvalu slikarici što je za prvu samostalnu izložbu izabrala program obilježavanja Dana općine Čitluk, Predrag Smoljan, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk, proglasio je izložbu otvorenom.

Svoj doprinos sinoćnjem programu dali su učenici Osnovne glazbene škole Brotnjo Nikola Krasić i Mihael Blažević, a sa sinoćnjom izložbom OMH Čitluk započeo je s praksom uvrštavanja rubrike za potpis autora u svoje bogate kataloge posvećene izložbama slika, skulptura i ostalih umjetničkih ostvarenja.

WordPress Video Lightbox