Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Održana radionica „CO-INNOVATION: Zajedničkim radom stvarati bolju budućnost“

Radionica pod nazivom „CO-INNOVATION: Zajedničkim radom stvarati bolju budućnost“ u organizaciji HUP-a Zagreb i Hotela International održana je 6. i 7. studenoga u Zagrebu. Uz domaćine iz Grada Zagreba u radionici su aktivno sudjelovali predstavnici dvanaest hercegovačkih gradova i općina te stručnjaci iz pojedinih područja koja su obrađivana tijekom radionice.

Predstavljajući gradove i općine iz kojih dolaze u radionici su sudjelovali gradonačelnici Mostara i Širokog Brijega, te načelnici općina: Čitluk, Livno, Grude, Ljubuški, Posušje, Tomislavgrad, Neum, Čapljina, Stolac i Ravno, a sudionicima radionice pridružio se i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Radionica „CO-INNOVATION: Zajedničkim radom stvarati bolju budućnost“ imala je za cilj suradnju i povezivanje stručnjaka te razmjenu znanja i iskustava s dionicima važnim za odabrana poslovna područja, radi brže transformacije strategije gradova/općina u konkretne inovativne projekte, kako bi se učinkovito odgovorilo na potrebe građana i unaprijedila kvaliteta života te osigurao održiv urbani razvoj.

Fokus radionice je izrada strateških inicijativa iz odabranih poslovnih područja koje mogu biti podloga za pripremu programa i projekata te podloga za planiranje proračuna odnosno izvora financiranja. Poslovna područja: zaštita voda, zaštita spomenika kulture, socijalna zaštita, turizam, mjere potpora poduzetnicima i start-upovima.

Očekivani rezultati radionice su razrađene odabrane konkretne inicijative i prijedlozi rješenja bazirani na inovacijama i novim tehnologijama temeljem primjera i iskustava Grada Zagreba, sagledane mogućnosti povezivanja i korištenja zajedničkih resursa vezano za područja zaštite voda, prometa, transporta, mobilnosti, IT tehnologije i dr. (ekosustav uključenih gradova/općina), te prezentirane mogućnosti sufinanciranja projekata: pregled dostupnih programa i fondova Europske unije ili drugih dostupnih izvora.

Inicijalni odbor radionice su pored direktora Hotela International Vlade Leke, činili načelnik Općine Grude Ljubo Grizelj, Anka Đurić i Mirjana Zubak.

WordPress Video Lightbox