Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Održana prezentacija programa „Moja budućnost“

Info dan projekta „Moja budućnost“ održan je sinoć u Hotelu Brotnjo. Projekt koji ima za cilj pomoći mladima u razvijanju vještina, prepoznavanju trendova i prilika za pronalaženje posla, te u njihovom karijernom usmjeravanju prema zanimanjima budućnosti tako je, nakon Konjica i Širokog Brijega, predstavljen i u Čitluku.

Na početku predstavljanja projekta, Martin Ivanković, jedan od lokalnih voditelja i Slaven Markota, koordinator za projekt „Moja budućnost“ ispred Općine Čitluk, nazočnima su poželjeli dobrodošlicu i u kratkim crtama predstavili organizatore projekta. A organizatori projekta su: su švicarska organizacija Helvetas, Munja Inkubator i Redah sa lokalnim voditeljima i u partnerstvu sa lokalnim vlastima u Konjicu, Širokom Brijegu, Čitluku i Trebinju te uz podršku Medicor fondacije.

Nakon uvodnih riječi, Jan Kulenović i Emir Kustura, nazočnim su održali predavanje o zanimanjima budućnosti, važnosti prilagođavanja novim izazovima, prezentirali informacije o projektu, ciljevima koji se žele postići, te su nazočne upoznali s metodologijom rada i načinom prijavljivanja za sudjelovanje u projektu „Moja budućnost“.

U interaktivnom djelu predstavljanja Jan Kulenović i Emir Kustura, predstavnici Munja inkubatora, te lokalni voditelji: Martin Ivanković, Matea Ivanković i Franjo Falak odgovarali su na pitanja i dali dodatna objašnjenja vezana za projekt koji je započeo info danom, nakon kojeg će uslijediti tromjesečna obuka.

Projektom „Moja Budućnost“ nakon info dana predviđeno je formiranje „Grupa budućnosti“ u kojima će sudionici, na temelju vlastitih potencijala i želja, dobiti obuku u nekom od sektora te će obuku završiti konkretnim treninzima u suradnji s tvrtkama. U uvodnim razgovorima posebno zanimljivi učinili su se IT sektor i sektor turizma, no fokus grupa za obuku bit će konačno definiran nakon završetka prijava i formiranja grupa.

Projekt je u prvom redu namijenjen za mlade od 17 do 34 godina koji su nezaposleni, koji traže posao ili će ga tražiti u sljedećem razdoblju. Za sudjelovanje u projektu možete se prijaviti do 3. ožujka i to putem online prijave (link dostupan OVDJE).

Za dodatne informacije na raspolaganju su Vam također:
mojabuducnost.ba
hocu.ba/mojabuducnost
– FB i IG Moja budućnost

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1254628504684775&type=1&l=93c4e2ad6a

WordPress Video Lightbox