Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Održana osamnaesta sjednica Općinskog vijeća Čitluk

Danas je u Maloj dvorani Kulturno-informativnog centra održana osamnaesta sjednica Općinskog vijeća Čitluk. Na početku sjednice vijećnici su usvojili predloženi dnevni red, nakon čega su uslijedila pitanja vijećnika i prezentacija izvješća o radu Javnog pravobraniteljstva općine Čitluk.

Izvješće o radu Javnog pravobraniteljstva općine Čitluk prezentirala je Mladenka Stojić, javna pravobraniteljica općine Čitluk, a vijećnici su prezentirano izvješće usvojili jednoglasnim zaključkom.

Na 18. sjednici Općinsko vijeće Čitluk donijelo je i odluke o izmjenama i dopunama odluke o imenovanju članova dva radna tijela. Tako je danas vijećnica Leonarda Kordić imenovana za članicu Odbora za nadzor nad realizacijom Strategije razvitka općine Čitluk i Odbora za mjesne zajednice i predstavke i pritužbe građana. U oba odbora vijećnica Kordić imenovana je na mjesto ranijeg vijećnika Pere Selaka.

Nakon usvajanja odluka vezanih za članove radnih tijela, vijećnici Općinskog vijeća Čitluk jednoglasno su podržali Prijedlog odluke o osnivanju Turističke zajednice Općine Čitluk.

Turistička zajednica osnovana je radi razvoja turizma, unapređenja turizma i promocije turizma na području Općine u cjelini i gospodarskih interesa pravnih i fizičkih osoba koja pružaju ugostiteljske i druge turističke usluge ili obavljaju drugu djelatnost neposredno povezanu s turizmom.

Uz ovu odluku, vijećnici Općinskog vijeća Čitluk na današnjoj su sjednici ovlastili Općinskog načelnika za zaključenje Ugovora o prijenosu osnivačkih udjela i istupanju člana društva Radio televizije Herceg-Bosne d.o.o. Mostar.

Na današnjoj sjednici raspravljano je i o Prijedlogu odluke o usvajanju Prednacrta izmjena i dopuna Regulacijskog plana “Bare 1” u Čitluku. U raspravi pod ovom točkom dnevnog reda sudjelovali su nositelj pripreme, nositelji izrade iz tvrtke Eco Plan, načelnik općine Čitluk i vijećnici. Nakon provedene rasprave prijedlog odluke je usvojen te će ovaj planski dokument u daljnjoj proceduri u formi nacrta biti stavljen u javnu raspravu u kojoj će moći sudjelovati svi zainteresirani, a potom će uslijediti i ostala zakonom propisana procedura.

Također, na današnjoj sjednici usvojen je prijedlog odluke o radnom vremenu trgovačkih i obrtničkih radnji, kao i ugostiteljskih objekata na području općine Čitluk. Konačni prijedlog odluke o radnom vremenu možete pogledati OVDJE.

Pod točkom razno Općinsko vijeće Čitluk dalo je suglasnost Sveučilištu u Mostaru na donošenje odluke o namjeravanoj integraciji, sukladno zahtjevu navedenog Sveučilišta.

Prilog:
Odluka o radnom vremenu trgovačkih i obrtničkih radnji, kao i ugostiteljskih objekata na području općine Čitluk

WordPress Video Lightbox