Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Održana obuka za vijećnike OV Čitluk o upravljanju lokalnim razvojem

Danas je u Maloj dvorani Kulturno-informativnog centra Čitluk održana obuka za vijećnike Općinskog vijeća Čitluk o upravljanju lokalnim razvojem. Interaktivnu obuku usmjerenu na unapređenje znanja i vještina, na kojoj su uz vijećnike sudjelovali i članovi Općinskog razvojnog tima, organizirao je Savez općina i gradova FBiH. Obuka je provedena u okviru Projekta lokalnog integriranog razvoja (ILDP).

ILDP projekt provodi Razvojni programa Ujedinjenih naroda (UNDP), a zahvaljujući ovom projektu Općina Čitluk je u fazi izrade Integrirane strategije razvoja.

Pozdravljajući okupljene na početku obuke, predsjednik OV Čitluk Predrag Smoljan, zahvalio je organizatorima i istaknuo kako je ovakva obuka za vijećnike hvalevrijedna jer će upravo vijećnici usvajati strategiju razvoja na čijoj pripremi radi Općinski razvojni tim.

Nakon uvodnog izlaganja predsjednika OV Čitluk Predraga Smoljana, Admir Logo, predstavnik REDAH-a, održao je interaktivnu obuku na temu „Upravljanje lokalnim razvojem“.

Glavni cilj obuke bio je podići razinu informiranosti i zainteresiranosti izabranih vijećnika za preuzimanje aktivnije uloge u donošenju i nadgledanju provođenja strategije razvoja i implementacije odgovarajućih planova.

Uz glavnog predavača u obuci su također aktivno sudjelovali: Mirela Suton Williams, predstavnica UNDP-a i Edin Demirović, predstavnik Saveza općina i gradova FBiH.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.978345888979706.1073743041.252864094861226&type=1&l=380b9b110d

WordPress Video Lightbox