Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Održana devetnaesta sjednica Općinskog vijeća Čitluk

Devetnaesta sjednica Općinskog vijeća Čitluk održana je danas u Maloj dvorani Kulturno-informativnog centra. Vijećnici Općinskog vijeća Čitluk na sjednici, kojom je predsjedavao Predrag Smoljan, predsjednik OV Čitluk, usvojili su: izvješće o radu Dječjeg vrtića Čitluk, izvješće o radu Žalbenog vijeća Općinskog vijeća općine Čitluk, te su informirani o radu Policijske stanice Čitluk u 2017. godini i radu Općinskog vijeća Čitluk za razdoblje od 01. siječnja do 30. lipnja 2018. godine.

Također, vijećnici su na današnjoj sjednici usvojili Prijedlog odluke kojom se odobrava isplata financijskih sredstava za pomoć pri nabavci terenskog vozila (pick-up) za potrebe Hercegovačke gorske službe spašavanja Čitluk i prijedloge za rješavanje pitanja ispred Općinske službe za gospodarstvo.

Izvješće o radu za 2017. godinu Dječjeg vrtića Čitluk vijećnicima je prezentirala Anica Božić, ravnateljica Dječjeg vrtića Čitluk, a nakon što su razmotrili prezentirano izvješće vijećnici su jednoglasno usvojili izvješće o radu Dječjeg vrtića Čitluk.

Nakon usvajanja izvješća o radu Dječjeg vrtića Čitluk vijećnici su također jednoglasno usvojili izvješće o radu Žalbenog vijeća Općinskog vijeća općine Čitluk. Izvješće o radu Žalbenog vijeća prezentirala je Veronika Volarić, predsjednica Žalbenog vijeća, a po donošenju zaključka kojim se usvaja spomenuto izvješće uslijedila je prezentacija informacije o radu PS Čitluk u 2017. godini.

O provedenim aktivnostima PS Čitluk u protekloj 2017. godini vijećnike je informirao Marin Musa, pomoćnik zapovjednika PS Čitluk, koji se također u svom izlaganju osvrnuo na problem smanjenog broja policijskih službenika i neadekvatnu opremljenost PS Čitluk.

Predrag Smoljan, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk, na današnjoj sjednici prezentirao je informaciju o radu Vijeća za razdoblje od 01. siječnja do 30. lipnja 2018. godine. U ovom razdoblju Općinsko vijeće Čitluk održalo je pet redovitih sjednica i svečanu sjednicu povodom proslave Dana općine Čitluk, a u izvješću o radu uz ostalo nalazi se pregled usvojenih akata, pregled održanih sjednica u ovom razdoblju i osvrt na ranije godine uz usporedbu kada su u pitanju: nazočnost vijećnika na sjednicama i trajanje sjednica Vijeća.

Za pripremu ovakve informacije o radu pohvale od nazočnih vijećnika dobili su Predsjednik OV Čitluk Predrag Smoljan, tajnik OV Čitluk Ivo Bevanda i svi koji su sudjelovali u njenoj pripremi.

Vijećnici Općinskog vijeća Čitluk na današnjoj su sjednici jednoglasno podržali odluku kojom se odobrava plaćanje financijskih sredstava u iznosu od 7.500,00 KM na ime pomoći pri nabavci terenskog vozila (pick- up) za potrebe HGSS Čitluk.

Također jednoglasno, na današnjoj sjednici usvojen je i prijedlog za rješavanje pitanja ispred Općinske službe za gospodarstvo koji je prezentirala Jasna Karačić, pomoćnica načelnika iz Službe za gospodarstvo Općine Čitluk.

WordPress Video Lightbox