Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Održana 7. sjednica Općinskog vijeća Čitluk

Pod predsjedanjem Predraga Smoljana, predsjednika Općinskog vijeća Čitluk, danas je u Hotelu Brotnjo održana sedma sjednica Općinskog vijeća Čitluk.

Vijećnice i vijećnici na današnjoj su sjednici usvojili izvješća o radu Dječjeg vrtića Čitluk i Kulturno-informativnog centra Čitluk, upoznati su s radom Doma zdravlja Čitluk u protekloj godini, a na današnjoj sjednici također su imenovani članovi tijela upravljanja u pet upravnih tijela odgojno-obrazovnih ustanova kojima je Općina Čitluk osnivač.

Nakon usvajanja dnevnog reda, a potom i izvatka iz zapisnika s prethodne sjednice, vijećnice i vijećnici su uputili svoja pitanja načelniku Općine Čitluk Marinu Radišiću, općinskim službama i javnim poduzećima.

Na današnjoj sjednici izvješće o radu Dječjeg vrtića Čitluk u 2020. godini podnijela je ravnateljica ove ustanove Anica Božić. Ravnateljica Dječjeg vrtića Čitluk prezentirala je najvažnije aktivnosti vrtića u protekloj godini i odgovorila na pitanja vijećnika, nakon čega je izvješće o radu usvojeno jednoglasno.

Također jednoglasno usvojeno je i izvješće o radu Kulturno-informativnog centra Čitluk, koje je vijećnicama i vijećnicima prezentirao Zlatko Prusina, ravnatelj Kulturno-informativnog centra Čitluk. Uz osvrt na prošlogodišnji rad ravnatelj Prusina je također istaknuo kako je u ovoj godini započela realizacija projekta izgradnje nove zgrade Kulturno-informativnog centra Čitluk.

Dr. Ozana Medić, ravnateljica Doma zdravlja Čitluk na današnjoj sedmoj sjednici OV Čitluk prezentirala je informaciju o radu Doma zdravlja Čitluk, za koji je protekla godina bila posebno zahtjevna i izazovna zbog pandemije koronavirusa. Dom zdravlja Čitluk u teškim uvjetima uspio je ispuniti sve svoje zadaće, na čemu su nazočni vijećnici čestitali ravnateljici i osoblju Doma zdravlja Čitluk.

S aktima o imenovanjima članova tijela upravljanja ustanova kojima je Općina Čitluk osnivač i svime što je prethodilo sačinjavanju prijedloga za članove školskih odbora: Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića, Osnovne škole fra Didaka Buntića, Osnovne škole Bijakovići i Osnovne glazbene škole Brotnjo, te upravnog vijeća Dječjeg vrtića Čitluk, vijećnice i vijećnike na današnjoj sjednici upoznao je Ivo Bevanda, tajnik Općinskog vijeća Čitluk. Nakon obrazloženja i provedene rasprave imenovanja članova tijela upravljanja navedenih ustanova usvojena su jednoglasno.

Tajnik Općinskog vijeća Čitluk Ivo Bevanda na današnjoj sjednici je također obrazložio prijedlog odluke o davanju prethodne suglasnosti za imenovanje ravnatelja Kulturno – informativnog centra Čitluk, kojim se predlaže, nakon provedenog javnog natječaja, imenovanje Zlatka Prusine za ravnatelja Kulturno-informativnog centra Čitluk. Navedeni prijedlog usvojen je jednoglasno.

Općinsko vijeće Čitluk na današnjoj sjednici usvojilo je zaključak kojim se ovlašćuje načelnika općine Čitluk Marina Radišića da uputi dopis Vladi HNŽ za zahtjevom da Vlada HNŽ, na temelju važeće pravne regulative, donese odluku kojom se daje suglasnost Općinskom vijeću općine Čitluk da preuzme ulogu koncesora, te da može donositi odluke o pristupanju dodijele koncesije za korištenje poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu na području općine Čitluk, a sve sukladno Odluci o usvajanja Programa gospodarenja poljoprivrednim zemljištem u državnom vlasništvu za područje općine Čitluk od 2020.-2025. godine.

 

WordPress Video Lightbox