Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Održana 42. sjednica Općinskog vijeća Čitluk

Jučer je u kongresnoj dvorani Hotela Brotnjo održana 42. sjednica Općinskog vijeća Čitluk. Na početku sjednice Predrag Smoljan, predsjednik OV Čitluk, informirao je vijećnice i vijećnike o pripremama za sjednicu, nakon čega je uslijedila rasprava o dnevnom redu.

Tijekom rasprave o dnevnom redu vijećnice i vijećnici razmatrali su prijedlog vijećnika Darke Primorca za izmjenu odluke o jednokratnoj naknadi roditeljima djece upisane u prvi razred osnovnih škola, usvojenu na prošloj sjednici, i prijedlog odluke o dodjeli novčane naknade brucošima. Oba navedena prijedloga u pripremama za sjednicu razmatrao je Odbor za Statut, Poslovnik i propise Općinskog vijeća Čitluk te o navedenim zauzeo negativan stav uz obrazloženje da za njihovu realizaciju ne postoji stavka u proračunu. Odbor je isti stav zauzeo i za prijedlog Drage Vasilja, koji je Vijeću uputio prijedlog odluke o isplati novčane naknade učenicima prvih razreda srednje škole.

Prijedlozi za uvrštavanje u dnevni red nakon provedene rasprave i glasovanja su odbijeni uz 13 glasova protiv i 8 glasova za uvrštavanje, dok je prijedlog dnevnog reda iz saziva sjednice usvojen uz 17 glasova za i 4 glasa protiv.

Na jučer održanoj sjednici Milorad Prusina, tajnik Športskog saveza Brotnjo, informirao je vijećnice i vijećnike o radu Športskog saveza Brotnja u 2019. godini te im se zahvalio na iskazanoj podršci, a na jučerašnjoj sjednici vijećnice i vijećnici, nakon razmatranja, usvojili su prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o označavanju naseljenih mjesta, naselja, ulica i trgova nazivima, te zgrada brojevima.

Usvojenom odlukom dio ulice Čilići u Međugorju preimenovan je u ulicu „Fra Honorija Čilića“, a o pokretanju zahtjeva od strane mještana i radu Povjerenstva za imenovanje i preimenovanje naziva ulica i trgova u općini Čitluk na ovom predmetu vijećnice i vijećnike informirao je Ivo Bevanda, tajnik Općinskog vijeća Čitluk.

Tajnik Općinskog vijeća Čitluk predstavio je i zahtjeve mjesnih zajednica Gornji Ograđenici i Služanj u kojima se traži proglašavanje javnog interesa na predmetnim parcelama zbog izgradnje i uređenja parking prostora za mjesno groblje u Gornjem Velikom Ograđeniku i mjesno groblje u Služnju. Navedene zahtjeve za utvrđivanje javnog interesa Vijeće je usvojilo jednoglasno pod točkom dnevnog reda na kojoj su razmatrani prijedlozi za rješavanje pitanja ispred Općinske službe za geodetske i imovinsko – pravne poslove.

Na kraju jučerašnje sjednice vijećnicama i vijećnicima podijeljeni su prigodni darovi i zahvalnice za njihov četverogodišnji rad u Općinskom vijeću Čitluk.

WordPress Video Lightbox