Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Održana 37. sjednica Općinskog vijeća Čitluk

Općinsko vijeće Čitluk održalo je danas u Maloj dvorani Kulturno-informativnog centra 37. redovitu sjednicu. Na danas održanoj sjednici vijećnicama i vijećnicima OV Čitluk prezentirana su izvješća o radu Gradske ljekarne Čitluk i Kulturno-informativnog centra Čitluk, a na današnjoj sjednici također su razmatrani: prijedlog odluke o usvajanju ostvarenja Proračuna Općine Čitluk u 2019. godini, prijedlog rješenja o imenovanju članova Povjerenstva za dodjelu javnih priznanja Općine Čitluk i prijedlozi za rješavanje pitanja ispred Općinske službe za geodetske i imovinsko – pravne poslove.

Izvješće o radu Gradske ljekarne Čitluk u 2019. godini nazočnim vijećnicama i vijećnicima prezentirala je Radmila Jakiša. Ravnateljica Gradske ljekarne Čitluk u svom je izvješću navela sve aktivnosti ustanove koja opskrbljuje pučanstvo lijekovima, sanitetskim materijalom, ortopedskim pomagalima i ostalim artiklima propisanim važećim zakonskim regulativama. Prezentirano izvješće usvojeno je jednoglasno.

Zlatko Prusina, ravnatelj Kulturno-informativnog centra Čitluk, također je informirao vijećnice i vijećnike o radu KIC-a u 2019. godini, a u svom izvješću ravnatelj Prusina osvrnuo se na aktivnosti KIC-a u 2019. godini i uvjete u kojima djeluje ova ustanova. Ovom prilikom ravnatelj KIC-a se zahvalio vijećnicama i vijećnicima što su dali jednoglasnu podršku realizaciji kreditnog zaduženja za rekonstrukciju i dogradnju zgrade Kulturno-informativnog centra Čitluk. Izvješće o radu Kulturno-informativnog centra Čitluk također je usvojeno jednoglasno.

Izvješće o ostvarenju proračuna Općine Čitluk u 2019. godini na današnjoj sjednici prezentirao je Pavo Zovko, pomoćnik načelnika iz Službe za financije. U svom izlaganju Zovko je napomenuo kako su rebalansom proračuna prihodi povećani na 9.990.000,00 KM, dok je njihovo ostvarenje u konačnici bilo uvećano za dodatnih 1,88 % pa su prihodi općine Čitluk u 2019. godini iznosili 10.177.337,02 KM. S druge strane rebalansom proračuna rashodi su predviđeni u iznosu od 9.990.000,00 KM a ostvareni u iznosu od 9.154.914,26 KM, što je 91,64% od planiranog iznosa.

Na 37. sjednici Općinskog vijeća Čitluk imenovano je Povjerenstva za dodjelu javnih priznanja Općine Čitluk. Za predsjednika ovog povjerenstva imenovan je Predrag Smoljan, predsjednik OV Čitluk, za zamjenika Marin Radišić, načelnik općine Čitluk, dok su za članove imenovani: Drago Vasilj, Miro Pehar, Željko Planinić, Marijan Sivrić i Borislav Šimović. Povjerenstva za dodjelu javnih priznanja Općine Čitluk postupak za dodjelu javnih priznanja pokrenut će raspisivanjem pozivnog natječaja, nakon čega će razmatrati pristigle prijedloge, utvrditi listu kandidata za dodjelu javnih priznanja i uputiti je u daljnju propisanu proceduru.

Pred kraj sjednice Općinsko vijeće Čitluk usvojilo je prijedlog koji je za današnju sjednicu pripremila Služba za imovinsko-pravne poslove.

WordPress Video Lightbox