Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Održana 31. Hodnja mira

Mnoštvo vjernika iz Hercegovine, ali i inozemstva, okupilo se jutros na Humcu odakle su se sudionici tradicionalne Hodnje mira uputili pješice u Međugorje.

Na svetkovinu Rođenja sv. Ivana Krstitelja i uočnicu 41. obljetnice Gospinog ukazanja, hodočasnici su molili krunicu, pjevali i zahvaljivali Gospi. Tijekom cijelog puta na čelu hodočasničke kolone nošen je križ, a hodočasnici su na poseban način molili za mir, što je i glavni razlog pokretanja Hodnje mira koja se održava u kontinuitetu od 1992. godine.

Naime, molitveni hod od Humca do Međugorja 1992. godine pokrenuo je Nijemac Hubert Liebherr. Sudionici prve hodnje, potaknuti grozotama rata, molili su za mir, nakon čega se broj sudionika Hodnje mira iz godine u godinu povećava, tako da možemo svjedočiti impresivnoj koloni vjernika na čijim usnama je molitva za mir.

Župljani župe Međugorje sudionike 31. Hodnje mira ispred svojih obiteljskih domova dočekali su sa osvježenjem, a po dolasku Hodnje mira pred crkvom sv. Jakova održan je blagoslov s Presvetim Oltarskim Sakramentom, pred kojim su se sudionici Hodnje mira skrušeno poklonili i izrekli svoje molitve.

WordPress Video Lightbox