Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Održana 12. sjednica Općinskog vijeća Čitluk

Na dvanaestoj sjednici Općinskog vijeća Čitluk, održanoj danas u Hotelu Brotnjo, vijećnice i vijećnici usvojili su nacrta plana proračuna Općine Čitluk za 2022. godinu.

Nacrt plana proračuna Općine Čitluk za 2022. godinu prezentirao je Pavo Zovko, pomoćnik načelnika iz Službe za financije, koji je u svom izlaganju naglasio kako su planom proračuna Općine Čitluk za 2022. godinu predviđeni prihodi, primici i kreditna zaduženja u iznosu od 9.550.000,00 KM, dok su rashodi i izdaci planirani u iznosu od 9.550.000,00 KM, s proračunskom pričuvom od 10.000,00 KM.

Zovko je također odgovorio na pitanja i sugestije vijećnika, nakon čega je nacrt plana proračuna usvojen sa 14 glasova za uz 5 suzdržanih.

Također, na današnjoj sjednici Općinsko vijeće Čitluk donijelo je odluku o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu na području općine Čitluk. Javni natječaj biti će raspisan za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države na području općine Čitluk koje je Programom gospodarenja poljoprivrednim zemljištem u državnom vlasništvu za području općine Čitluk za period 2020. – 2025. godine predviđeno za zakup.

Podsjetimo, Općinsko vijeće Čitluk spomenuti program gospodarenja poljoprivrednim zemljištem usvojilo je u ožujku ove godine.

Prijedlog odluke o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu na području općine Čitluk prezentirala je Jasna Karačić, pomoćnica načelnika iz Službe za gospodarstvo.

Vijećnice i vijećnici Općinskog vijeća Čitluk na 12. sjednici usvojili su prijedlog za rješavanje pitanja ispred Općinske službe za geodetske i imovinsko – pravne poslove, s kojim je nazočne upoznao Franimir Pervan, pomoćnik načelnika iz Službe za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

WordPress Video Lightbox