Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Održan Stipandanski susret Dragićana i prijatelja

Tradicionalno se u Dragićini održava večer Dragićina i prijatelja koju organiziraju sami mještani. Slavlje ove godine započelo je na Stojića groblju gdje je svetu misu za sve pokojne koji su umrli od prošlog susreta do danas predvodio fra Miljenko Mika Stojić u koncelebraciji sa fra Miljenkom Mićom Stojićem. Nakon sv. mise slavlje je nastavljeno na sportskom igralištu MZ Dragićina.

Kao i svake godine tako i ove, kako to tradicija nalaže, na zavičajnom susretu Dragićana dodijeljene su i nagrade za najmlađu osobu, najstariju osobu. Najmlađi stanovnik Dragićine ove godine je Ana Prusina, kći Marina, dok je najstarija mještanka Dragićine iz iste kuće kao i najmlađa, Zora Prusina Kedić (r. 1926).

Osim njih nagrađeni su svi bračni parovi koji slave obljetnicu braka, ali i mladi koji aktivno sudjeluju u akcijama koje su pokrenute i uspješno organizirane. Za uspjeh u nogometnoj ligi MZ također su nagrađeni nogometaši MZ Dragićina koji nose naziv „Tigrosi“. Prigodne darove dobitnicima uručio je fra Mika Stojić.

Između ostalog zahvaljujući MZ Dragićina sinoćnje nagrade su bile i ulaznice za humanitarni koncert „Blatničke note dobrote“ koji se održava sutra u Blatnici. Dio prihoda od ovog koncerta namijenjen je za uređenje unutrašnjih prostorija Osnovne škole Čerin čije je preuređenje u tijeku.

Prijateljevanje na sportskom igralištu u Dragićini nastavljeno je uz bogatu tombolu, dobru trpezu, pjesmu i ples. Za dobru zabavu bila je zadužena grupa: „Kiše jesenje“ a voditeljica programa bila je Marina Barbarić Lovrić.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1119210964893197.1073743191.252864094861226&type=1&l=bc39075e74

WordPress Video Lightbox