Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Održan 14. Božićni koncert HKUD Brotnjo

Sinoć je u Hotelu Brotnjo održan tradicionalni „Božićni koncert“ Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva Brotnjo. Na četrnaestom božićnom koncertu koji je HKUD Brotnjo priredilo u Čitluku, uz različite skupine društva domaćina, nastupili su: HKUD „Sv. Ante“ – Cim, broćanske muške klape „Herceg“ i „Concordija“, Drim tim Babe te braća Bukovac, koja su se na koncertu predstavila svirajući harmonike.

Marinko Bukovac, predsjednik HKUD Brotnjo, na početku koncerta poželio je posjetiteljima srdačnu dobrodošlicu.

– Tradiciju održavanja božićnih koncerata započeli smo 2005. godine. Glavni inicijator bio je gospodin Boro Šimović, naš dugogodišnji predsjednik, koji nažalost večeras nije s nama zbog liječenja. Našem Bori želimo brz oporavak, a želja nam je da ovakvim koncertima i našim radom, baš kao što to kažu stihovi: Brotnjo moje, dok ti ime traje čuvat ćemo, tvoje običaje, sačuvamo našu tradiciju – kazao je Bukvac i pozvao prisutne da nakon koncerta ostanu na prigodnom domjenku.

Članovi društva domaćina koncert su otvorili gangom i bećarcem u izvedbi muške i ženske pjevačke skupine, nakon čega su mlađi članovi društva izveli igre iz Hercegovine. Na repertoaru HKUD Brotnjo sinoć je bilo i Bunjevačko momačko kolo, dok su članovi kulturno-umjetničkog društva iz Cima za sinoćnji koncert pripremili: kaubojski ples, igru iz opere „Ero s onoga svijeta“ i grčki ples „Sirtaki“.

Koreografiju za ovaj ples, kao i za ostale točke HKUD „Sv. Ante“ – Cim postavio je Goran Juričić, a posjetiteljima koncerta svakako je bilo zanimljivo vidjeti kako plesači i plesačice iz Cima plešu grčki ples.

Muške klape „Herceg“ i „Concordija“ svojim su skladnim pjevanjem donijele dašak blagdanskog ugođaja u glazbenom dijelu koncerta, dok su Drim tim Babe za koncert pripremile dio svojih prepoznatljivih pjesama, ali i jednu koju pjevaju tek odnedavno. Riječ je o pjesmi posvećenoj Marinu Čiliću, Ivanu Dodigu i njihovim kolegama iz reprezentacije Hrvatske koja je nedavno osvojila Davis cup.

Za osvajanje Davis cupa tenisačima je uz njihov neizmjerni talent bila potrebna i sloga, a isto je potrebno i braći Bukovac koja su sinoć svirala harmonike. Damir, Tomo i Božo Bukovac pokazali su kako tri brata zajedno sviraju harmonike, za što ih je publika, kao i sve ostale izvođače, nagradila velikim pljeskom.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1207923856021907&type=1&l=ab1ffc3f25

 

WordPress Video Lightbox