Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Odlični uspjesi KK Brotnjo – Hercegovina u Sloveniji i Hrvatskoj

Članovi Karate kluba Brotnjo – Hercegovina proteklog vikenda nastupili su na izbornom natjecanju za plasman na Europsko prvenstvo, koje je održano u Trbovlju – Republika Slovenija, te na završnom kolu Dalmatinske karate lige u Zadru.

U Slovenskom Trbovlju održano je drugo izborno natjecanje za plasman na Europsko prvenstvo. Sljedeće Europsko prvenstvo održat će se na Cipru, a za nove bodove natjecalo se 679 natjecatelja iz 112 klubova. U konkurenciji natjecatelja iz deset država nove bodove osvojili su Patricija Prga, Dane Juričić i Željko Pervan. Patricija je osvojila srebrnu medalju u kategoriji do 53 kilograma, dok su Dane (kadeti -57) i Željko (kadeti -57) osvojili brončane medalje.

Četvrto kolo Dalmatinske lige u karateu održano je u dijelu sportske dvorane Krešimira Ćosića na Višnjiku, gdje su nastupila 433 natjecatelja iz 21 kluba.

Natjecanje je održano u borbama i u katama, a članovi KK Brtonjo – Hercegovina osvojili su deset zlatnih, jedanaest srebrnih i deset brončanih odličja, navedeno je u priopćenju KK Brotnjo – Hercegovina.

Zlatna odličja osvojili su: Iva Lovrić ,Martin Mandžo ,Željko Pervan ,Stela Bulić ,Kristijan Barbarić ,David Paponja ,Ivana Juričić ,Nikola Krasić ,Marta Grgić i Matej Šego.

Srebrne medalje osvojili su: Dane Juričić, Ivano Ivanković, Nevenko Pehar, Filip Matej Volarić, Elena Raič, Marta Prskalo, Marija Sofija Juričić, Mihael Blažević, Pero Džida, Matej Raspudić i Ivana Milićević.

Brončane medalje osvojili su: Ana Milićević, Antonija Odak, Marija Martinac, Eva Krasić, Josipa Milićević, Sara Paponja, Nikola Soldo, Petar Volarić, Ivan Dugandžić i Luka Puljić.

KK Brtonjo – Čitluk ukupni je pobjednik u borbama za sezonu 2022., dok su ukupni pobjednici Dalmatinske karate lige: Iva Lovrić, Franjo Juričić, Željko Pervan / Dane Juričić, Stela Bulić, Patrik Vučić, Kristijan Barbarić, David Paponja, Ivana Juričić, Pero Džida, Nikola Krasić, Marta Grgić i Luka Grbavac.

Posebno priznanje Dalmatinskog odbora hrvatskog karate saveza za nastup na Svjetskom prvenstvu u Turskoj primili su Patricija Prga i Jure Prce, navedeno je na kraju priopćenja KK Brotnjo – Hercegovina.

WordPress Video Lightbox