Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Odlični nastupi kadeta ŠK Brotnjo u Trebinju

U subotu, 08.12. u Trebinju je održan prvi međunarodni kadetski šahovski turnir “Memorijal Mirko Albijanic”. Na turniru je nastupilo preko sedamdesetero djece iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Turnir je organizirao novoosnovani Šahovski klub Trebinje u suradnji sa Šahovskom akademijom “Bobi Fišer”. Direktor turnira je bio Velimir Remetić, a glavni sudac Slobodan Kuzmanović.

Turnir se igrao u tri dobne skupine U-10, U-14 i U-18 a igralo se po švicarskom sustavu od 7 kola, sa tempom igre od 15 minuta po igraču. Na turniru posvećenoj trebinjskoj šahovskoj legendi nastupilo je i 5 kadeta ŠK Brotnjo.

U najmlađoj dobnoj skupini do 10 godina nastupilo je 40 igrača od toga i 3 naša kadeta. Pobjednik skupine je Emanuel Lazić koji je osvojio 6 bodova. Drugoplasirani je naš danas odlični Borna Pehar koji je imao identičan broj bodova kao i pobjednik skupine. Vasilije Lambeta sa 5,5 bodova je treći, navodi se u priopćenju ŠK Brotnjo.

Naša Ana Ostojić zauzela je odlično 5. mjesto sa 5 bodova. Od naših još je nastupila Marija Pinjuh koja je osvojila 3 boda.

U skupini U-14 nastupilo je 24 igrača. Od naših kadeta nastupili su Patrik Ostojić i Filip Pehar koji su odigrali solidni turnir te osvojili po 3 boda.

Pobjednik skupine U-14 je Đorđe Anđelić sa 6,5 bodova. Dušan Kozomara sa 5,5 bodova je drugi a treće mjesto sa 5 bodova osvaja Dušan Joksimović.

U skupini U-18 nismo imali predstavnika. Prvo mjesto osvojio je Vuk Miletić (6), drugoplasirani je Bojan Kalezić(6) a treće mjesto je Vuk Novković(4,5).

Šahovski Klub Brotnjo se zahvaljuje domaćinima na odlično organiziranom turniru kao i domaćinstvu, poručili su iz ŠK Brotnjo.

WordPress Video Lightbox