Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Odigran seniorski Uskrsni šahovski turnir

U četvrtak 18. 04. 2019. godine u prostorijama “Hotela San”, Šahovski klub Brotnjo je organizirao tradicionalni Uskrsni šahovski turnir za seniore. Na turniru se natjecalo 17 šahista.

Naša tri kadeta: Borna Pehar, Filip Pehar i Patrik Ostojić također su se natjecali u seniorskoj konkurenciji i to sa zapaženim uspjehom. Turnir se igrao švicarskim sustavom od sedam kola, uz kompjutorsko parovanje i tempo igre od 10 minuta po igraču.

Pobjednik turnira sa 5,5 bodova je Ante Pehar. Sa istim brojem bodova i bez poraza na drugom mjestu se našao najveća senzacija turnira naš mladi kadet Borna Pehar.

Sjajna uvertira za mladog Bornu jer već za desetak dana ga očekuje ozbiljno natjecanje, “Prvenstvo HB u šahu za juniore i kadete”.

Marinko Turudić sa 5 osvojenih bodova završava turnir na trećem mjestu. 4. i 5. mjesto dijele Anton Karačić i Dragan Prskalo, oni su osvojili po 4,5 boda.

Četiri igrača su osvojili po 4 boda te se nalaze na diobi od 6. do 9. mjesta: Alen Buntić, Stjepan Blažević, Mate Vasilj i Damir Brajković.

Desetoplasirani je Željko Ostojić sa 3,5 boda. Od 11. do 14. mjesta sa 3 osvojena boda plasirali su se: Mate Luburić, Patrik Ostojić, Mate Prskalo i Filip Pehar.

Dragan Burić je osvojio 2,5 boda. Na začelju su Ivan Pehar i Darko Ostojić sa po 2 osvojena boda, priopćeno je iz ŠK Brotnjo.

WordPress Video Lightbox