Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Odana počast poginulim braniteljima iz Vionice

Misnim slavljem te polaganjem cvijeća i svijeća danas je u Vionici odana počast poginulim braniteljima i svim žrtvama iz Prvog svjetskog rata, Drugog svjetskog rata, poraća i Domovinskog rata iz ovog broćanskog mjesta.

Misno slavlje predvodio je fra Ivan Hrkać u mjesnoj kapelici, a nakon misnog slavlja počast poginulim braniteljima odana je kod spomen obilježja.

Klapa Katarina iz Bune u uvodnom je dijelu izvela himnu, nakon čega su predstavnici Mjesne zajednice Vionica, Općine Čitluk, udruga proisteklih iz Domovinskog rata i članovi obitelji poginulih branitelja položili cvijeće i zapalili svijeće.

Zajedničku molitvu okupljenih kod spomen obilježja predvodio je fra Ivan Hrkać, dok su mještani Vionice, nakon izrečenih molitvi, također sa zahvalnošću zapalili svijeće u čast poginulih branitelja, čija imena su pročitana tijekom odavanja počasti, a i uklesana su u spomen obilježje.

Na ovaj način mještani Vionice prisjetili su se 50 poginulih branitelja – 11 poginulih mještana u Prvom, 35 u Drugom svjetskom i 4 poginula hrvatska branitelja iz Vionice poginula u Domovinskom ratu.

WordPress Video Lightbox