Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Obnovljena zgrada područne osnovne škole u Biletić Polju

Nastava u školskoj 2017./2018. godini počinje u ponedjeljak, 4. rujna. Početku nove školske godine vesele se svi učenici, a poseban razlog za veselje imaju učenici koji pohađaju područnu školu OŠ fra Didaka Buntića u Biletić Polju. Naime, zgrada područne škole u Biletić Polju obnovljena je tijekom ljeta i učenike će na početku nove školske godine dočekati lijepo uređena zgrada koja će učenicima i nastavnom osoblju pružati bolje uvijete za rad.

Realizaciju projekta rekonstrukcije zgrade područne škole u Biletić Polju financirala je Vlada HNŽ u suradnji s Općinom Čitluk. U okviru projekta rekonstrukcije školske zgrade stari dotrajali krov zamijenjen je novim a uz krovopokrivačke radove na zgradu su ugrađeni novi otvori i postavljena nova termo fasada koja će uz ostale izvršene radove uvelike popraviti toplinsku izolaciju, ali i doprinijeti vizualnom izgledu zgrade.

– Izražavam zadovoljstvo što je završena obnova  područne osnovne škole u Biletić Polju. Škola je izgrađena 1979. godine i ovo je prvi veliki građevinski zahvat na ovom objektu od tog vremena. Sredstva za obnovu osigurali smo iz proračuna Hercegovačko-neretvanske županije čime smo još jednom pokazali izvrsnu suradnju između Županije i Općine Čitluk, kao i naša trajna zalaganja da se poboljšaju uvjeti obrazovanja. Zahvalio bi se svima koji su sudjelovali u ovom projektu. Uvjeren sam kako će učenici i osoblje škole biti ponosni na svoju školu, te će u budućnosti postizati još bolje rezultate – izjavio je Tomislav Martinović, zamjenik predsjedavajućeg Skupštine HNŽ.

Načelnik općine Čitluk Marin Radišić potvrdio nam je da će Općina Čitluk, kao osnivač osnovnih škola na području općine, nakon uspješnog završetka projekta rekonstrukcije zgrade područne škole u Biletić Polju nastavit s obnavljanjem školskih objekata s ciljem unapređenja uvjeta rada u školama. Također, načelnik Radišić je posebno istaknuo da je Općina Čitluk u suradnji s Vladom HNŽ u proteklom razdoblju realizirala značajne projekte poput: obnove školske sportske dvorane OŠ Čerin, projekta povećanja energetske učinkovitosti zgrade OŠ fra Didaka Buntića i rekonstrukcije područne škole u Biletić Polju.

Projekt povećanja energetske učinkovitosti zgrade OŠ fra Didaka Buntića tijekom protekle zime već je pokazao svoje učinke, pa smo Marina Kapulara, ravnatelja OŠ fra Didak Buntić, zamolili da prokomentira dva projekta vezana za školu koju predstavlja.

Osvrćući se na projekt rekonstrukcije zgrade područne škole u Biletić Polju,koju će ove školske godine pohađati četrnaest učenika, ravnatelj Kapular je naveo kako su urađeni: novi krov, novi otvori i nova fasada te da će eventualno, odnosno prema potrebi biti potrebno obaviti još neke radove, među kojima je svakako popravljanje uvjeta u sanitarnim čvorovima i sanacija podova, nakon čega se podrazumijeva da preostaju radovi na stalnom održavanju kako bi školska zgrada ostala u dobrom stanju u kakvom je nakon obnove.

Kada je riječ o zgradi OŠ fra Didaka Buntića u Čitluku ravnatelj Kapular nam je kazao da su količine energenata potrebne za zagrijavanja, a samim time i troškovi značajno manji, kao i da se prelaskom na pelet očekuju još veće uštede.

– Nemjerljivo je kolike su nam uštede. Ranije su nam bile potrebne velike količine energenata i imali smo velike gubitke topline. Sada nema gubitaka. Prošle zime, koje je bila strahovito hladna, mnogi smo govorili da nam je toplije u školi nego u kućama u kojim živimo, jer kući nema svatko termičku izolaciju i nema svatko kući to kvalitetno urađeno kao što smo mi sad ovdje dobili. Suradnja s Vladom je bila više nego dobra i nadam se da će se nastaviti i na idućim projektima – izjavio je Marin Kapular, ravnatelj OŠ fra Didaka Buntića, i kazao kako se slični učinci mogu očekivati u Biletić Polju te dodao da u planiranju budućih projekata prioritetno mjesto ima područna škola u Služnju.

WordPress Video Lightbox