Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Obilježena obljetnica stradanja Dragana Luburića

Misnim slavljem na Ševaš brdu danas je započeo program središnjeg dana odavanja počasti i iskazivanja zahvale hrvatskim braniteljima u okviru programa Lipanjskih zora. Misno slavlje predvodio je don Gordan Božić u suslavlju sa fra Vinkom Mikulićem, a u današnjem programu sudjelovalo je i izaslanstvo Općine Čitluk predvođeno načelnikom Marinom Radišićem i predsjednikom OV Čitluk Predragom Smoljanom, te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja općine Čitluk.

Nakon misnog slavlja polaganjem vijenaca odana je počast hrvatskom vitezu Draganu Luburiću na 27. obljetnicu njegovog stradanja, a potom je isto učinjeno kod spomen obilježja podignutog na mjestu stradanja bojovnika iz Gruda: Vinka Bošnjaka, Mate Ćorluke, Mate Glavaša i Vladislava Pandžića.

Poginulim hrvatskim vitezovima polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i skrušenom molitvom počast su odali članovi obitelji, suborci, predstavnici gradova, općina i ostala izaslanstva, nakon čega je u Počitelju održan središnji skup zahvale hrvatskim braniteljima.

Središnji skup zahvale hrvatskim braniteljima upriličen je podno Spomen obilježja u Počitelju, gdje su također položeni vijenci te je na taj način obilježena 27. obljetnica briljantne vojno-oslobodilačke akcije hrvatskih snaga.

U polaganju vijenaca i paljenju svijeća kod Spomen obilježja u Počitelju sudjelovali su predstavnici Hrvatskog narodnog sabora sa svih razina vlasti, članovi udruga proisteklih iz domovinskog rata, predstavnici Oružanih snaga BiH i brojni drugi.

Nazočnima kod Spomen obilježja u Počitelju obratili su se Lazar Martinović, predsjednik Udruge nositelja ratnih vojnih odličja HVO-a i gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić.

Program Lipanjskih zora nastavlja se večeras u Čeljevu.

 

WordPress Video Lightbox