Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Obilježen Međunarodni dan socijalnog rada

Međunarodni dan socijalnog rada obilježava se 21. ožujka i ove godine obilježavanje je održano na Filozofskom fakultetu u Mostaru na temu „Poštivanje različitosti kroz zajedničko društveno djelovanje.“ Kao gosti predavači na obilježavanju Međunarodnog dana socijalnog rada sudjelovali su djelatnici Edukacijsko-rehabilitacijskog centra „Sveti Josip Radnik“ Čitluk.

U uvodnom dijelu obratila se i sve prisutne pozdravila pročelnica studija Socijalnog rada doc. dr. Anita Begić koja je istaknula važnost socijalnih radnika/ica u društvu. Posebna važnost povodom Međunarodnog dana socijalnog rada posvetila se djeci s teškoćama u razvoju te se naglasilo koliko su djeca s teškoćama i osobe s invaliditetom jedna od najranjivijih skupina u društvu.

Nakon toga, ravnateljica Edukacijsko-rehabilitacijskog centra „Sveti Josip Radnik“ Čitluk, Matea Brekalo upoznala je sve prisutne s radom ustanove i uslugama koje ustanova nudi. Svim prisutnima obratili su se i predstavnici Stručnog tijela za Procjenu, praćenje i upućivanje djece s teškoćama u razvoju HNŽ-a koje djeluje pri Edukacijsko-rehabilitacijskom centru „Sveti Josip Radnik“ Čitluk. Istaknuta je važnost novog cjelovitijeg načina procjene prema Međunarodnoj klasifikaciji funkcioniranja, invaliditeta i zdravlja te koliko je podrška djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima bitna. Glavni ciljevi procjene prema MKF modelu odnose se na osnaživanje djeteta i obitelji, upućivanje djeteta i obitelji u programe podrške te utvrđivanje potrebnih resursa za planiranje i pružanje podrške.

Svim socijalnim radnicama i radnicima sretan Međunarodni dan Socijalnog rada, nastavite njegovati humanost vaše struke!

WordPress Video Lightbox