Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Novom servisnom prometnicom osigurana bolja prometna komunikacija u GZ Tromeđa

Projekt „Izgradnja servisne prometnice (spoj ulaza 1, 2 i 3) u Gospodarskoj zoni Tromeđa – Međugorje“ završen je asfaltiranjem 435 metara duge prometnice u GZ Tromeđa. Radove na izgradnji prometnice obavili su djelatnici poduzeća Kopex Dodig d.o.o. Čitluk, a novoasfaltirana prometnica nastavak je ranije izgrađenih prometnica u GZ Tromeđa.

Cijena radova obavljenih u okviru realizacije ovog projekta iznosi 179.341,31 KM. Sredstva za realizaciju projekta osigurali su Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta i Općina Čitluk.

Izgradnjom spomenute prometnice želi se postići kvalitetniji pristup postojećim gospodarskim subjektima, te potaknuti snažniji investicijski zamah na slobodnim lokacijama. Pored toga što se izgradnjom ove prometnice osigurava kvalitetnija prometna komunikacija za već prisutne gospodarske subjekte, nakon završetka projekta osiguran je kvalitetniji pristup slobodnim lokacijama, kako bi budući investitori imali bolje uvijete za izgradnju novih objekata i otvaranje novih radnih mjesta.

Inače, ranije izgrađene prometnice u GZ Tromeđa kroz realizaciju projekta „Izgradnja servisne prometnice (spoj ulaza 1, 2 i 3) u Gospodarskoj zoni Tromeđa – Međugorje“ povezane su prometnicom čija je ukupna površina 435 metara. Na prometnici koja će osigurati lakše, bolje i sigurnije prometovanje u GZ Tromeđa odvodnja oborinskih voda sa kolnika i nogostupa riješena je zatvorenim sustavom odvodnje.

 

WordPress Video Lightbox