Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Natjecatelji AK Brotnjo ponovno sjajni na državnom prvenstvu BiH

Atletsko državno prvenstvo BiH za dječake i djevojčice rođene 2004. i 2005. godine održan je jučer u Sarajevu. Natjecanje se održalo na atletskom poligonu Koševo, gdje su nastupila 24 atletska kluba iz cijele BiH sa preko 350 natjecatelja u 28 atletskih disciplina, po 14 za dječake i djevojčice. Niz uspjeha na državnim prvenstvima, Atletski klub Brotnjo nastavio je i u Sarajevu, gdje su natjecatelji ovog kluba osvojili 7 državnim medalja, što je odličan rezultat.

Najuspješniji je bio Luka Ćurković koji je osvojio dva prva mjesta u skoku u dalj (6.77 m) i troskoku (13.25 m). U obje discipline Ćurković je postavi nove državne rekorde za ovaj uzrast. Luka je osvojio i treću zlatnu medalju u štafeti 4×100 m čime je proglašen najboljim pojedincem državnog prvenstva, a štafeta je trčala u sastavu (Ivan Niko Prusina, Luka Ćurković, Petar Sušac i Renato Blago Martinović).

Renato Blago Martinović je zlatu iz štafete pridodao još dvije medalje i to drugo mjesto u skoku u dalj i treće mjesto na 100 m sa novim osobnim rekordom (12″63).

Četvrto zlato za Atletski klub Brotnjo osvojila je Anna Ćurković u skoku u dalj sa novim osobnim rekordom od (5.03 m). Anna je nastupila za u kategoriji za dvije godine starije djevojčice, a osvojila je još i drugo mjesto u štafeti 4×100 m za djevojčice u sastavu (Martina Prga, Petra Pavlović, Marija Dujmović i Anna Ćurković).

Atletski klub Brotnjo će u nedjelju 26.05. biti ponovo domaćin državnog prvenstva BiH za pionire i pionirke rođene 2006. i 2007. godine a natjecanje počinje u 14 sati, priopćeno je iz Atletskog kluba Brotnjo.

WordPress Video Lightbox