Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Nastavlja se porast broja novih slučajeva zaraze koronavirusom

Tijekom protekla dva tjedna na području općine Čitluk zabilježen je porast broja novozaraženih te je epidemiološka situacija glede virusa COVID -19 izuzetno nepovoljna. Od 23. prosinca da danas testirane su 404 osobe od kojih je 159 pozitivno na COVID-19.

Na nepovoljnu epidemiološku situaciju na području naše općine osvrnuo se Stožer civilne zaštite općine Čitluk u svom redovitom priopćenju.

Masovna okupljanja, nepridržavanje epidemioloških mjera i varijabilnost virusa uvjetovali su izuzetno nepovoljnu epidemiološku situaciju glede virusa COVID -19 u općini Čitluk. U proteklom razdoblju, počevši od 23. 12. 2021. godine do danas, u općini Čitluk imamo 159 novoregistriranih slučajeva od 404 testiranih (39,3 %) sa stopom morbiditeta od 842,7 na 100 000 stanovnika – navedeno je u priopćenju.

Stožer civilne zaštite općine Čitluk također je istaknuo kako se od strane nadležnih ulažu nadljudski napori u uspostavu efikasnog nadzora nad pandemijom.

Dom zdravlja Čitluk i njegove službe nadljudskim naporima pokušavaju uspostaviti efikasan sustav nadzora nad ovom pandemijom. Efikasan sustav počinje od izabranog doktora medicine, higijensko-epidemiološke službe, sanitarne inspekcije, Zavoda za javno zdravstvo i važeće referentne laboratorije sa povratnom informacijom sviju u sustavu nadzora. Napominjemo da svi koji su van ovog sustava stvaraju poteškoće i sustav čine neefikasnim jer sami početak procesa nadzora mora krenuti od izabranih doktora medicine. Još jednom apeliramo na poštivanje svih poznatih epidemioloških mjera – navedeno je u priopćenju uz napomenu kako se cijepljenje u prostorijama Doma zdravlja Čitluk odvija po ustaljenoj praksi petkom do 8 do 10 sati.

WordPress Video Lightbox