Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Najavljujemo: Otvorenje izložbe slika s međunarodne likovne kolonije „Srebrenica 2016.-2017.“

Ogranak Matice hrvatske Čitluk u suradnji sa Župnim uredom Krista Kralja Čitluk u ponedjeljak, 12. kolovoza organizira otvorenje izložbe slika s međunarodne likovne kolonije „Srebrenica 2016.-2017.“. Otvorenje izložbe upriličit će se u Galeriji fra Didaka Buntića u Čitluku s početkom u 20.15 sati.

Srebrenica je po mnogo čemu značajna i kao takva umjetnicima kolonije služi kao nepresušno vrelo inspiracije. Umjetnici prema vlastitom izričaju promišljaju u dubini sebe sve događaje, misli i riječi te ih vizualiziraju na platno ili papir. S obzirom da su umjetnici iz različitih krajeva, simbiozom osobnoga i impresije nastale tijekom boravka u Srebrenici umjetnici izravno stvaraju mjesto dijaloga, mira i pomirenja – napisala je u dijelu recenzije za katalog izložbe Kristina Ćavar, magistrica sakralne umjetnosti, uz objašnjenje da u radu kolonije Srebreničani sudjeluju pružajući umjetnicima mogućnosti za ugodan i lijep boravak na koloniji, a da umjetnici, bogatiji za nova poznanstva i saznanja o kulturno-povijesnoj baštini donjega Podrinja, po povratku s likovne kolonije postaju ambasadori mira i pomirenja te da na taj način Srebrenica ponovno počinje živjeti-disati.

Otvorenje izložbe u Čitluku održat će se na Međunarodni dan mladih u čijem obilježavanju na ovaj način sudjeluje Crveni križ Čitluk.

WordPress Video Lightbox