Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Najavljujemo: Noć muzeja i predstavljanje knjige „Utisnuti tragovi“

U petak, 1. veljače u župi sv. Blaža – Gradnići održat će se prva Noć muzeja, a iste večeri u staroj gradnićkoj crkvi bit će predstavljena knjiga „Utisnuti tragovi“ autora fra Gorana Azinovića i Ane Zubac. Predstavljanje knjige „Utisnuti tragovi“ započet će u 20 sati, dok će posjetitelji tijekom cijelog dana moći razgledati najstariji vinski podrum i ostale vrijedne starine koje su čuvaju u Župi Gradnići.

Noć muzeja i predstavljanje knjige „Utisnut tragovi“ održat će se u sklopu trodnevne priprave za proslavu blagdana nebeskog zaštitnika župe Gradnići. Uz navedeno, tijekom večeri, koju organiziraju Župni ured sv. Blaža – Gradnići i Ogranak Matice hrvatske Čitluk, nastupit će učenici Osnovne glazbene škole Brotnjo.

Ovo je prigoda da u trodnevlju pripreme za proslavu blagdana nebeskog zaštitnika župe sudjelujemo u pobožnostima prema sv. Blažu. Iste večeri je prigoda da posjetimo najstariji sačuvani vinski podrum u BiH. Potpuno pod zemljom sagradio ga je davne 1855. godine fra Petar Bakula. Podrum je obnovljen i pretvoren u muzej u kojemu se nalazi vinoteka u kojoj su izloženi uzorci butelja broćanski vinara. Tu je najstarija broćanska crkva i škola u kojoj je smještena umjetnička Galerija fra Didaka Buntića – stoji u pozivu organizatora.

WordPress Video Lightbox