Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Nadbiskup Aldo Cavalli zahvalio fra Marinku Šakoti na svemu učinjenom

Pretposljednjeg dana 33. Mladifesta – međunarodnog molitvenog festivala mladih svečano misno slavlje predvodio je fra Marinko Šakota, župnik župe Međugorje na odlasku i koordinator ovogodišnjeg molitvenog festivala mladih. U koncelebraciji sa fra Marinkom bili su mons. Aldo Cavalli i pet biskupa iz različitih dijelova svijeta, fra Zvonimir Pavičić, novi župnik župe Međugorje, fra Goran Azinović i 501 svećenik.

Svečano misno slavlje svojom glazbom i pjesmom uveličali su međunarodni zbor i orkestar, sačinjeni od glazbenika iz 21 države, kojima je ravnao maestro Damir Bunoza, a koji su svojim pjevanjem i glazbom u nepreglednom mnoštvu nazočnih vjernika budili radost.

Hvala Gospodinu Bogu i Kraljici Mira za ovaj 33. Mladifest – međunarodni molitveni susret mladih. Vjerujem da smo ovih dana slijedili naš moto i u Kristu pronašli mir. Vidimo se dogodine na 34. Mladifestu – poručio je na kraju misnog slavlja fra Marinko Šakota i pozvao sve da podrže novog međugorskog župnika, fra Zvonimira Pavičića.

Prije završnog blagoslova, nadbiskup Aldo Cavalli, apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje, zahvalio je fra Marinku Šakoti na svemu učinjenom tijekom obnašanja dužnosti župnika župe sv. Jakova apostola – Međugorje.

Naš župnik fra Marinko će uskoro otići iz župe Međugorje kako bi nastavio svoje poslanje u nekoj drugoj župi. Fra Marinko, u ime Svetog Oca, kojega sam poslanik, i u ime svih nas vam se od srca zahvaljujem za sve što ste ovdje učinili svojom ljubavlju, znanjem i mudrošću. Neka te Gospodin Isus uvijek prati, a Blažena Djevica Marija – Kraljica Mira neka te uvijek zagovara. Hvala ti fra Marinko, puno ti hvala – kazao je nadbiskup Aldo Cavalli.

33. Mladifest, koji se održava pod motom ”Učite od mene i naći ćete mir” završava sutra jutarnjim misnim slavljem na Križevcu koje će započeti u 5 sati. Večernja misna slavlja prije fra Marinka Šakote na ovogodišnjem Mladifestu predvodili su nadbiskup Barcelone kardinal Juan José Omella, generalni ministar franjevačkog reda fra Massimo Fusarelli, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Jozo Grbeš, te biskup mostarsko duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko –mrkanski mons. Petar Palić.

Molitveni susret mladih i ove je godine obilovao katehezama, svjedočanstvima i ostalim sadržajima prepoznatljivim za ovaj događaj.

WordPress Video Lightbox