Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Načelnik Radišić i direktor Pravdić razgovarali o cestovnoj infrastrukturi

Na poziv načelnika općine Čitluk Marina Radišića, Ljubo Pravdić, direktor Javnog poduzeća Ceste Federacije BiH, posjetio je danas Čitluk, gdje je održan radni sastanak. Načelnik općine Čitluk i direktor JP Ceste FBiH na sastanku su razgovarali o dosadašnjoj suradnji i planovima vezanim za buduće razdoblje.

Suradnja Općine Čitluk i JP Ceste FBiH na poseban je način intenzivirana nakon što je Vlada FBiH donijela odluku o prekategorizaciji regionalne ceste R424 Mostar-Čitluk-Ljubuški-Crveni grm u magistralnu cestu s oznakom M17.4. Od tada su ulaganja u obnovu i održavanje ovog, iz više razloga važnog prometnog pravca, podignuta na višu razinu, a jedan od većih zahvata na spomenutom prometnom pravcu svakako je obnova magistralne ceste u središtu Čitluka.

Podsjetimo, krajem prošle godine realiziran je projekt zamjene cjelokupne kolničke konstrukcije u dužini 900 metara, praćen zamjenom oštećenih rubnjaka i postavljanjem horizontalne signalizacije, kao i uređenje dodatnih 350 metara magistralne ceste kroz redovno održavanje koje provodi JP Ceste FBiH. Na ove radove Općina Čitluk nadovezala se obnovom nogostupa i zamjenom starog sustava javne rasvjete novim mnogo učinkovitijim i ekonomičnijim sustavom sa LED rasvjetom, što je primjer dobre suradnje.

Uz osvrt na do sada realizirane projekte, načelnik Marin Radišić i direktor Ljubo Pravdić razgovarali su i skoroj realizaciji projekta sanacija tzv. „crne točke“ u Potpolju. Radi se o sanaciji kolničke konstrukcije u vrijednosti od 356.000,00 KM. Sadašnja dotrajala kolnička konstrukcija zamijeniti će se novim asfaltnim završnim slojem izrađenim od eruptivnog agregata. Na taj način povećat će se koeficijent trenja, a time i značajno poboljšati sigurnost cestovnog prometa. Nakon provedenog postupka javne nabavke potpisan je ugovor za izvođenje ovih radova koji će početi u studenom ove godine.

Za plan i program 2021. godine dogovorena je izrada potrebne projektne dokumentacije za zaobilaznicu nove magistralne ceste M17.4 u zoni urbanih naselja, odnosno za izmještanje magistralne ceste u široj zoni Čitluka. Također, valja napomenuti da su na radnom sastanku vođeni razgovori i o drugim projektima na području općine Čitluk.

WordPress Video Lightbox