Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Na Večeri sjećanja zapaljenje svijeće u spomen na žrtve agresije na Vukovar

Večeras je u Čitluku, nakon večernje svete mise, održana Večer sjećanja kojom je obilježena 32. obljetnica osnutka Hrvatske zajednice Herceg-Bosne i odana počast žrtvama velikosrpske agresije na Vukovar. Mladež HDZ BiH, koja tradicionalno organizira Večer sjećanja u Čitluku, svijećama je ispisala Vukovar kod Spomen križa, dok su ostali nazočni također zapalili svijeće i sudjelovali u molitvi koju je predvodio fra Miro Šego, župnik župe Krista Kralja Čitluk.

Uz navedeno, nazočni su se u molitvi prisjetili svih poginulih branitelja koji su položili svoje živote za slobodu, a na poseban način branitelja Vukovara, grada koji je tijekom Domovinskog rata bio pod tromjesečnom opsadom i koji je zahvaljujući hrabrosti branitelja i svih stanovnika postao „Grad heroj“.

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u Republici Hrvatskoj obilježava se 18. studenoga u sjećanje na dan kada je 1991. slomljena herojska obrana grada Vukovara, kada je u Škabrnji počinjen stravičan zločin nad stanovništvom. Tim povodom, večeras i sutra, u brojnim broćanskim mjestima bit će zapaljene svijeće, kao i pred obiteljskim domovima.

WordPress Video Lightbox